Pretraži
Ovo je novi BMW M2 CS . Sportska mini „Bembura“ ima 450 KS, ručni mjenjač i hrpu karbona!

Ovo je novi BMW M2 CS . Sportska mini „Bembura“ ima 450 KS, ručni mjenjač i hrpu karbona!

Objavljeno: 06/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: BMW

BMW M2 CS : Počinjete li gubiti osjećaj za hijerarhiju u seriji najmanjih sportskih BMW-a sa stražnjim pogonom, pomoći ćemo vam. Novi M2 CS dolazi na vrh hranidbenog lanca, a ispod njega je utegnuti M2 Competition model nakon kojeg tek slijedi „obični“ M2. Svima nam najzanimljivija snaga motora kod osnovnog M2 iznosi izdašnih 370 KS, što se kod Competition modela penje na ozbiljnih 410 KS.

Sve to ostat će u sjeni kada na pozornicu izađe novi M2 CS kojeg možemo očekivati na salonu automobila u Los Angelesu krajem ovog mjeseca. Za sada ga je BMW predstavio samo u virtualnom svijetu kako bismo svi mogli uživati do Los Angelesa. M2 CS ima supersportskih 450 KS uz 550 Nm koji ostaju jednaki kao i kod Competition modela.

Snagu izvlači iz 3.0-litrenog turbo šesterocilindraša a dalje ju prenosi preko dvije opcije mjenjača na stražnju pogonsku osovinu. Prva opcija mjenjača je ona tradicionalna vozačka, ima šest brzina a uz njega dolazi i papučica za kvačilo. Pored ručne opcije, imamo mogućnost odabrati i 7-brzinski automatik s dvije spojke, koji će svako lansiranje s mjesta odraditi kirurški a promjene brzina u sportskoj vožnji bit će uvijek precizne i trenutne.


BMW M2 CS

BMW M2 CS

BMW M2 CS


U skladu sa svojim sportskim specifikacijama, M2 CS do 100 km/h stiže za 4 sekunde a ukoliko odaberete mjenjač sa dvije spojke, do iste brzine ćete doći za otprilike dvije desetinke brže. U jednom i drugom slučaju, najveća brzina mu ostaje nepromijenjena, 280 km/h dok za sigurno zaustavljanje tu su 400 mm kočnice sprijeda i 380 mm straga.

Novi BMW M2 CS ući će u proizvodnju u ožujku sljedeće godine te će biti dostupan samo u jednoj modelskoj godini. Cijena će startati od vrtoglavih 95,000 Eura!


Pogledaj galeriju


BMW M2 CS

Povratak na vrhpointer
Zatvori X