Pretraži
Ovo je nova Škoda Superb. Sa faceliftom dobiva i novu Scout varijantu za “avanturiste”

Ovo je nova Škoda Superb. Sa faceliftom dobiva i novu Scout varijantu za “avanturiste”

Objavljeno: 22/05/2019 / Autor: Mihael / Foto: Škoda

Neposredno prije službenog predstavljanja osvježene velike Škode Superb, češki proizvođač automobila je objavio video uradak kojim nam golica maštu i otkriva pokoji sočni detalj vezano za nadolazeću poslovnu limuzinu. Promjene na vanjštini automobila su primjetne ali zato najviše razlike možemo vidjeti ispod lima jer facelift verzija Superba donosi nove tehnologije na tržište pod znakom Škode.

Tehnološka rješenja Škoda Superb posuđuje od sestrinskog VW Passata koji u svojoj posljednjoj inkarnaciji donosi monštvo napredne tehnologije u taj segment automobila. Nova Škoda Superb javnosti će biti predstavljena na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu, 23. svibnja.

Spominjući novu tehnologiju za Škodu, treba istaknuti da najveća promjena za Super sa modelskom godinom 2019. jest uvođenje plug-in hibrid tehnologije kao novoga pogonskog sklopa po prvi puta viđenoga u Škodi. Ovaj pogosnki sklop Superb dijeli sa Volkswagen Passatom GTE što podrazumijeva 1.4-litreni TSI benzinski motor u kombinaciji sa elektromotorom, 13kWh baterijom i ukupnom snagom od 218 KS.Škoda je također otkrila da će Superb po prvi puta za svoga postojanjadoći i u Scout varijanti, što znači da ćemo dobiti i najveći Škodin karavan do sada. Pogledamo li manju Octaviju kao modelski primjer koji već dulje vrijeme prakticira Scout izvedbu, možemo potvrditi da se radi isključivo o karavanu, povišenog ovjesa sa zaštitnom plastikom na rubovima blatobrana i na pragovima.

 

Novi Superb će i u ostalim motorskim izvedbama pratiti bratskog Passata s kojim će dijeliti brojne benzinske i dizelske motore. Osnovne varijante Superba dolazit će sa standardnim prednjim pogonom i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će Superb u top specifikaciji dobiti 7-brzinski DSG mjenjač sa dvije spojke i pogonom na sve kotače.


Pogledaj galeriju


novi Superb

Povratak na vrhpointer
Zatvori X