Pretraži
Ovo je nova Mercedes E klasa. Manje kubika, više struje, više konja i niža potrošnja. Tko ju ne bi poželio ?

Ovo je nova Mercedes E klasa. Manje kubika, više struje, više konja i niža potrošnja. Tko ju ne bi poželio ?

Objavljeno: 23/01/2020 / Autor: Mihael / Foto: Mercedes-Benz

Nova Mercedes E klasa – Mercedesova E klasa je s vremenom narasla u limuzinu ozbiljnih proporcija a uz nešto umjereniju cijenu u odnosu na veću sestrinsku S klasu, postala je pravi hit u poslovnom svijetu. Mercedes je sada odlučio prikazati nam kako će otprilike izgledati obnovljena E klasa koju u prodajnim salonima možemo očekivati ove godine tijekom ljeta.

  

Ispod lima, Mercedes će opremiti osvježenu E klasu najnovijim tehnološkim čudesima u pogledu pomoći u vožnji. Najzanimljiviji je „Active Distance Assist Distronic“ sustav koji može prepoznati prometne zastoje, gužve i usporenja i prije nego li ih sam vozač postane svjestan.

Nadalje u opremi nove E klase možemo očekivati i aktivnu pomoć u skretanju i upravljanju, aktivnu pomoć u kočenju, aktivnu pomoć kod mrtvog kuta te paket parkiranja automobila potpomognut sa kamerom od 360 stupnjeva.


Mercedes E klasa osvježena za 2020.

Mercedes E klasa osvježena za 2020.

Mercedes E klasa osvježena za 2020.


 

Nova Mercedes E klasa

Osim tehnoloških inovacija, osvježena verzija E klase dobit će i neke estetske promjene koje će ju po svemu sudeći staviti u liniju sa aktualnim CLA i CLS klasama. Vizualna prepoznatljivost i dosljednost među brojnim modelima automobila, važna je za svakog proizvođača automobila, posebice za etabliranu marku poput Mercedesa koji gotovo čitav svoj portfelj temelji na evoluciji modela i uzajamnoj srodnosti.

Estetika i tehnološke igračke unutar automobila nisu ono što čini srž ozbiljne poslovne limuzine. To je dakako napredan pogonski sustav kojeg se brižno razvija i nadograđuje iz gopdine u godinu. Tako će i nova E klasa dobiti nove motore koji će joj unijeti dašak svježine.

Ključno je istaknuti da će E klasa biti dostupna kroz minimalno sedam novih plug-in hibrida što će uključivati i određene modele sa pogonom na sve kotače i 4MATIC tehnologijom kao i određene karavanske izvedbe E klase. Mercedesov novi 2.0-litreni četverocilindraš sa 272 KS bit će jedna od opcija koristeći novi EQ Boost tehnologiju. Na rasporedu je i novi šesterocilindraš sa 48-voltnim sustavom, EQ Boost tehnologijom i izdašnih 367 KS.

Unutrašnjost automobila bit će obogaćena novim volanom minimalističkog izgleda a tu će biti i nešto nalik Teslinom modu stražara koji će se kod Mercedesa zvati Mercedes Urban Guard sa nadzorom oko automobila dok je parkiran.


Pogledaj galeriju


Nova Mercedes E klasa

Povratak na vrhpointer
Zatvori X