Pretraži
Ovo je najgenijalnije što smo vidjeli do sada. Drag – style Indian Scout

Ovo je najgenijalnije što smo vidjeli do sada. Drag – style Indian Scout

Objavljeno: 09/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: walzwerk-motorcycles.de

Marcus Walz je u samom vrhu custom motociklizma već preko 30 godina, no stvoro je dovoljno jaki brend da proda svoje handmade okvire i prebaci se isključivo na sređivanje motocikala iz snova.Pošto se Marcus prije bavio utrkama a to je vidljivo i u njegovim idejama; ovaj novi Indian Scout je iz kaubojki uletio u sprinterice niskog profila! Od same prve skice je Marcus namjeravao napraviti „svoj“ Walz drag-style klasik, a ne nešto nalik Harleyu.

Marcusovi motocikli su prepoznatljivi -da, Tourtechov manji odjel za specijalne ovjese „Black –T“ se specijalizirao za sustave sa posebnim zahtjevima – ovaj Indianov ima samo 10 mm hoda! Marcus je fino usvirao Indiana i ručno izrađeni SC –Project titanski ispušni sustav sa pravim WSBK S1 loncem koji zvuči baš onako kako se i zove.Marcus inače inzistira na kotačima povelikih promjera (pogledajte samo njegove bikeove rađene za Kimija i Vettela), no ovdje su CCI 17“ savršeno legle na Metzelerke K3 Supersport. Glavni kočioni cilidar je sada radijalni ABM WSBK. Brzinomjer je MotoGadgetov, u skladu s cijelom filozofijom ove polovice para.Druga je Geiger Camaro ZL1 s preko 700 KS, za koji su nam danas dečki iz Geigera rekli da je prodan u roku keks. Bravo za Karla Geigera! Indian je nešto slabiji – 95 KS i 97 Nm okretnog momenta je idealno za zabavu između semafora. Ovo je druga auto-moto suradnja Walza – prva je bila s Ferrarijem 599 GTO!

O samoj atraktivnosti Walzovih kreacija ne treba previše trošiti riječi – čovjek zna znanje! Da, poprilično smo uvjereni da bi legendarni Brad Munro bio oduševljen ovom kreacijom WalzWerka! Još da ga isproba na nekom slanom jezeru…Pogledaj galeriju

Drag – style Indian Scout

Povratak na vrhpointer
Zatvori X