Pretraži
Ovo je najekskluzivniji i najskuplji med za koji ste ikad čuli. Koštat će vas €270,000 a proizvodi ga Rolls Royce

Ovo je najekskluzivniji i najskuplji med za koji ste ikad čuli. Koštat će vas €270,000 a proizvodi ga Rolls Royce

Objavljeno: 02/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: Rolls-Royce

Rolls Royce med – Rolls Royce je kao i mnogi drugi proizvođači automobila značajno pogođen globalnom krizom izazvanom koronavirusom. Poštujući stroge mjere izolacije i ograničavanja međuljudskih kontakata, Rolls Royce je u ožujku ove godine obustavio proizvodnju svojih skupocjenih automobila u tvornici u Goodwoodu.

Srećom za Rolls Royce, automobilska industrija nije jedino u čemu su aktivni. Nedaleko tvornice u Goodwoodu, stanište je 250,000 marljivih radnika Rolls Roycea. Oni ne proizvode automobile, njihovo područje djelovanja je daleko slađe. Med je proizvod koji Rolls Royce proizvodi pored automobila a 250,000 spomenutih radnika u stvari su pčele koje neumorno obavljaju svoju dužnost.

  

Rolls Royce je 2017. godine osnovao vlastiti pčelinjak koji se sastoji od šest košnica koje su dobile značajna imena iz svijeta Rolls Roycea – Ghost, Phantom, Wraith, Dawn, Cullinan i Spirit of Ecstasy. Javljeno je iz redova proizvođača luksuznih automobila da je svih 250,000 pčela u proljeće nakon zime izašlo iz svojih košnica te da su odličnog zdravlja.


Rolls Royce med

Rolls Royce med

Rolls Royce med


 

Rolls Royce med

Očekuje se da će ove godine proizvesti još više meda nego li im je to pošlo za rukom 2019. godine. Konkretne količine nisu nešto s čime Rolls Royce pretjerano barata tako da ćemo im vjerovati na riječ. Odlična je stvar što se ovih četvrt milijuna malenih radnika ne mora pridržavati mjera izolacije niti socijalnog distanciranja tako da mogu nesmetano obavljati svoju dužnost.

Ono što Rolls Royceov md čini posebnim, jest svakako njegova dostupnost, donekle slično kao i s automobilima. Nećete ga uspjeti pronaći u lokalnom supermarketu ili pak na tržnici. Rolls Royce svoj med nudi isključivo svojim kupcima u sklopu svoje Goodwood tvornice. Da biste okusili ovaj med trebat ćete prvo iskeširati minimalnu sumu od oko 270,000 Eura jer toliko otprilike koštaju povoljniji automobili sa RR oznakom.

Proizvodnja ovog meda do forme koja je spremna za konzumaciju zahtijeva stručnjake, a Rolls Royce zbog toga zapošljava lokalne pčelare koji im proivode med kao konzumnu namirnicu.


Pogledaj galeriju


Rolls Royce med

Povratak na vrhpointer
Zatvori X