Pretraži
Ovaj tip je jednostavno morao ugurati 568 KS u svoju Škodu Superb

Ovaj tip je jednostavno morao ugurati 568 KS u svoju Škodu Superb

Objavljeno: 09/10/2018 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot

Tvornički najsnažnija izvedba Škode Superb pogonjena je 2.0-litrenim turbo motorom najveće snage 280 KS. Uz ovoliku snagu nije čudno da od 0 do 100 km/h ubrzava za ozbiljnih 5.8 sekundi. Superb svoje ubrzanje može uvelike zahvaliti i pogonu na sve kotače ( nije stalni ali …) te odličnom DSG mjenjaču.

Kako uvijek postoje ljudi kojima takve specifikacije nisu dovoljne tako je nastala i ova priča. Naime, vlasnik jedne takve Škode  je prvo poluuspješno pokušavao nabrijati originalni Superbov 2.0 litreni turbo benzinac. Nakon što nikako nije uspio dobiti što je htio u Superbicu je ugradio motor iz Audia S3.

Taj novi motor je prošao niz dubinskih modifikacija i dorada dok iz istog nisu uspjeli izvući zastrašujućih 568 KS!!


Škoda Superb RS 560

Škoda Superb RS 560

Škoda Superb RS 560


Osim dramatično nabrijanog motora, ova Škoda je dobila sportski spušteni ovjes, velike pojačane kočnice i još mnogo toga. Pouzdani VAG-ov DSG mjenjač ostao je nepromijenjen, dok su kvačila promijenjena da podnesu doslovno udvostručenu snagu motora. Samo ispušni sustav je vlasnika koštao nemalih 3400 Eura!

Sve u svemu, od običnog Škodinog top modela limuzine više srednje klase, ova Superbica je postala ubojica uspavanih supersportskih limuzina poput M5-ice, E63 AMG-a ili RS6-ice koje ne očekuju ljutu konkurenciju od strane neupadljive Škode.

Vlasnik ovog ekstremnog Superba na testiranjima je zabilježio ubrzanje do 100 km/h za oko 3 sekunde, a ovisno o temperaturi i vlažnosti zraka i podloge, navodno može i bolje.

Vlasnik ima i zanimljiv smisao za humor pa se potrudio dodatno zbuniti nedužne promatrače. Svoju Škodu Superb je uredno označio raznim, pomalo kontradiktornim oznakama oprema raspoloživih u VAG grupaciji. Od Greenline oznake na prtljažniku do stvarne Laurin & Klement oznake na pragu vrata pa sve do TDI Sport Edition oznake na središnjoj konzoli. Vrijedi li sve to uloženih novaca i truda ? Pa naravno da ne, osim trenutnom vlasniku. On sigurno puca od zadovoljstva i sreće


Pogledaj galeriju


Škoda Superb RS 560

Povratak na vrhpointer
Zatvori X