Pretraži
Ovaj lopov je ukrao sve legende 80-ih i 90-ih iz naših snova: M3 ‘kocku’, Lancera Evo, Deltu Integrale i mnoge druge

Ovaj lopov je ukrao sve legende 80-ih i 90-ih iz naših snova: M3 ‘kocku’, Lancera Evo, Deltu Integrale i mnoge druge

Objavljeno: 15/05/2020 / Autor: Tin / Foto: Ertzaintza

Ovaj lopov je ukrao sve legende 80-ih i 90-ih iz naših snova – Španjolska policija ovih dana ima pune ruke posla. Naime, inspektori su nedavno istraživali slučaj krađe skupe opreme s jednog gradilišta. Pratili su jednog od osumnjičenih koji ih je slučajno doveo na farmu usred Baskije, a onda su nastupila brojna iznenađenja.

Dolaskom na farmu inspektori su pronašli ukradeni industrijski generator od gotovo tri tone, kamion kojim je isti ukraden, a pri uhićenju sumnjivca pronađena su i vatrena oružja, elektro šoker i velike količine novaca.

Iako su inspektori već pronađenim bili ugodno iznenađeni, zatražili su od vlasti nalog za pretres cijele farme. Nalog je ubrzo odobren pa su se inspektori bacili na posao. Pretresali su redom sve zgrade, a onda je jedan od policajaca otvorio štalu koja je ovome kradljivcu vjerojatno zagorčala ostatak života.Ovaj lopov je ukrao sve legende 80-ih i 90-ih iz naših snova

Unutar štale pronađeno je 26 rijetkih automobila za koje se pretpostavlja da su ukradeni iz čak pet europskih država. Većina tih primjeraka su legende iz 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća, neki čak imaju homologacije za reli i kružne utrke, a tu su i brojni automobili kojima je promijenjen broj šasije.

Fotografije koje je objavila španjolska policija daju naslutiti da je sve riječ o vrlo poželjnim automobilima, a i vidljivo je da je kradljivac zapravo jako dobro pazio na njih. Ovo su samo neki od njih:

  • BMW M3 (E30)
  • BMW M3 (E36)
  • Ford Escort RS Cosworth (jedan od 7145 primjeraka)
  • Ford Sierra RS500 Cosworth (jedan od 500 primjeraka)
  • Lancia Delta HF Integrale
  • Mercedes-Benz 190E Cosworth Evolution II (jedan od 502 primjerka)
  • brojni Mitsubishiji Lanceri Evolution (IV, VI, VI Tommi Mäkinen Edition i VII)
  • Peugeot 205 GTI
  • Renault 5 Turbo (jedan od 4987 primjeraka)


Španjolska policija nije otkrila kako će osumnjičeni biti kažnjen te što će se uopće dogoditi s ovim prekrasnim automobilima. S obzirom na to da je ovo odjednom postao međunarodni slučaj, vrlo je moguće da će svaki automobil biti vraćen pravom vlasniku, ali neki se nadaju da će isti možda završiti i na javnoj aukciji kao što to nerijetko biva.


Pogledaj galeriju


Ovaj lopov je ukrao sve legende 80-ih i 90-ih iz naših snova

Povratak na vrhpointer
Zatvori X