Pretraži
Ovaj Jeep u izvedbi AEV-a nije samo alpinistički kamper, nego objava životne filozofije!

Ovaj Jeep u izvedbi AEV-a nije samo alpinistički kamper, nego objava životne filozofije!

Objavljeno: 17/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: AEV

Ova izvedba Jeepa JK od strane American Expedition Vehiclesa je praktična – ukoliko Vam se svidi planina na koju se popnete – možda tamo poželite i ostati neko vrijeme!

Stiže ljetno doba, a uz globalno zagrijavanje dolazi i protumjera – odlazak na neutabane puteve koji vode prema gore. Ukoliko volite kampiranje (poput mene) vjerojatno sanjate o bijegu od iritantnih pojedinaca opsjednutima vlastitim mobitelima, wi-fija i kava koje nemaju okus kave. Otići negdje gdje ujutro morate uloviti doručak i obrijati se vlastitim nožem uz potok je san svakog avanturiste, pa zašto ne odraditi to sa stilom?

Gore, gdje hod ovjesa treba biti dug a muka oko penjanja kratka, Jeep se osjeća kao kod kuće. No, da bi se Vi u njemu osjećali isto nekoliko stotina metara n/m potrebni su Vam određeni komoditeti – npr. hrana, smještaj i voda. Ništa bitno…

 

Just my HEMI, pony and me

Zašto Jeep? Ukoliko toliko volite biti u divljini, daleko od svih možda bi Unimog ili Zetros bili bolja rješenja? Jok, ono što nudi Jeep nemaju njemački prvaci teške kategorije – kompaktne dimenzije!

Ovaj Overlander II je samo nekoliko centimetara duži od Jeepa donora, nadogradnja teži prihvatljivih 340 kg, a nudi sav potreban komfor – krevet za dvoje, hladnjak koji izlazi bočno na šinama, skupa s pločom za kuhanje, lijepu tendu, spremnike za vodu i 600 ostalih ručno izrađenih dijelova.

Pri napajanju pomažu solarne ploče na nagibnom krovu nadogradnje (265 W), a radi nešto povećane težine (2.875 kg) i lakšeg savladavanja terena dorađen je i ovjes s dvostrukim bypass amortizerima. Prednji klirens je povećan plićim branikom, a za savladavanje vodenih prepreka i napajanje 6,4 litrenog HEMI-ja zrakom je dodana i dihalica.

Vitlo, BFGoodrich KM3 Mud-Terrain i mogućnost spavanja i kuhanja je manje više sve što avanturisti trebaju. naravno, HEMI je žedan kućni ljubimac pa su tu predviđeni i kanisteri s gorivom. Old school provod u divljini – samo fali “Grizzly Adams” fenomenalnih Pikzibnera kao podloga za uspon! “Ja odlazim danaaaas….”

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X