Pretraži
Ovaj grad namjerava napraviti prostor za ulično utrkivanje kako bi smanjio opasnost na cestama

Ovaj grad namjerava napraviti prostor za ulično utrkivanje kako bi smanjio opasnost na cestama

Objavljeno: 18/05/2020 / Autor: Tin / Foto: 1320video/ YouTube

Atlanta namjerava napraviti prostor za ulično utrkivanje – Od kada je nastupila velika karantena zbog pandemije s korona virusom, ulično utrkivanje je postalo sve učestalije na prometnicama diljem svijeta. Prazne prometnice i manje policije na cestama savršen su povod mnogim trkačima da krenu u pohode velikih brzina, a u gradovima poput Atlante u Sjedinjenim Državama situacija je pomalo izmakla kontroli.

Naime, diljem Atlante snimljene su začuđujuće snimke. Na jednoj snimci vidljivo je kako je skupina uličnih trkača zatvorila brzu cestu usred grada kako bi pucali vatromet i palili gume, na drugoj snimci je također zatvorena jedna prometnica za utrke ubrzanja, a na još nizu snimaka, velik broj vozača drifta po parkinzima i cestama.

No gradonačelnica Atlante Keisha Lance došla je do savršene ideje – smislila je plan za stvaranje uličnih utrka legalnima. Njezin plan je ponuditi poseban zatvoreni prostor na kojemu bi se održavale ulične utrke, a na jednak način bi se iste maknule s javnim prometnica u gradu.Atlanta namjerava napraviti prostor za ulično utrkivanje

Ovu ideju predložio joj je njezin 18-godišnji sin, a gradonačelnica je odmah zadužila i konzultantsku tvrtku Bloomberg Associates kako bi se čim prije smislile moguće opcije za sprječavanje ugrožavanja prometa uličnim utrkama.

„Zajedno s Bloombergom, kojemu smo se obratili da nam pomogne oko postavljanja određenih mjerila i procjene što se događa u drugim gradovima, želimo razmotriti određeni prostor za ulične trke“, izjavila gradonačelnica Lance za televiziju CBS 46.Ovakvi potezi još uvijek su u ranom stadiju, ali stručnjaci pretpostavljaju da ako se i donese odluka o stvaranju posebnog prostora za ulične utrke, gradonačelnica bi mogla imati dosta problema s opozicijom. Jedan od glavnih političara opozicije nedavno je donio tzv. „anti-street racing“ zakon, a već spominje da bi se ovakvim potezom samo još pogoršala situacija.

No koliko je poznato, stvaranje ovakvih prostora ne bi bio prvi put u Sjedinjenim Državama da se tako nešto napravi jer je i grad Detroit prije nekoliko godina napravio prostor za ulično utrkivanje, poznatiji kao Detroit’s Roadkill Nights.Atlanta namjerava napraviti prostor za ulično utrkivanje

Povratak na vrhpointer
Zatvori X