Pretraži
Ovaj BMW M5 Competition nosi ime G5M Hurricane RS, žarko narančastu boju i 840 KS!!

Ovaj BMW M5 Competition nosi ime G5M Hurricane RS, žarko narančastu boju i 840 KS!!

Objavljeno: 03/04/2020 / Autor: Mihael / Foto: G-Power

G-Power BMW M5 – Aktualni BMW M5 od svog predstavljanja pa sve do sada nije dobio ništa drugo osim riječi hvale. Legendarna bavarska superlimuzina u svojoj posljednjoj inačici je automobil koji donosi superautomobilske performanse u luksuznom paketu za pet osoba. Čak i kada nije pravocrtna brzina jedino mjerilo, ovaj automobil pokazuje svoju moć i pruža uzbuđenje koje je do prije nekoliko godina bilo rezervirano samo za dvosjede sa karbonskim monokokom.

Dobrim dijelom F90 M5 svoje vozačke karakteristike može zahvaliti naprednom pogonu na sve kotače koji se kao takav po prvi puta pojavio u nekoj M5-ici. Competition varijanta M5 je najsnažnija tvornička serija 5, koja svih svojih 625 KS prenosi na četiri pogonska kotača. Nekima niti to nije dovoljno, primjerice poznatom njemačkom tuneru G-Power koji već dugi niz godina najbrže BMW-e pretvara u noćnu moru najskupljih egzotika.

  

Do nedavno, G-Power je u ponudi imao svoju inačicu BMW F90 M5-ice koja je umjesto velikih 625 KS izvlačila zastrašujućih 770 KS. Sada niti to više nije dovoljno da bi se odlikaši zabavili, kako stvari stoje. G-Power G5M Hurrican RS je ime koje se traži a dolazi u osebujnoj narančastoj boji sa crnim ili karbonskim detaljima kao što su poklopac motora, dijelovi prednje maske, krov, flege, otvori za zrak i decentni stražnji spojler.


G-Power G5M Hurricane RS

G-Power G5M Hurricane RS

G-Power G5M Hurricane RS


 

G-Power BMW M5

Ono najvažnije se krije dakako ispod haube, zove se S63 4.4-litreni biturbo V8 motor koji se sada razmeće sa 840 KS pri 6,600 okretaja u minuti dok se okretni moment popeo sa moćnih 750 Nm u tvorničkom M5 Competitionu na zvjerskih 1,050 Nm u širokom rasponu od 3,100 do 4,500 okretaja u minuti.

Rezultat svega toga je fantastično ubrzanje i nevjerojatna brzina za limuzinu spremnu da poveze pet ljudi udobno putovanje. Do 100 km/h G5M Hurricane RS stiže za apsurdno niskih 2.5 sekundi dok mu je najveća brzina 350 km/h! Naturpijani S63 motor bi mogao ovo čudovište potjerati i više od toga ali G-Power je ograničio brzinu na „sigurnih“ 350 km/h kako bi sačuvao gume.


Pogledaj galeriju


G-Power BMW M5

Povratak na vrhpointer
Zatvori X