Pretraži
Ova Puritalia Berlinetta s 965 KS i 1.250 Nm je nešto najljepše što smo vidjeli ovaj mjesec

Ova Puritalia Berlinetta s 965 KS i 1.250 Nm je nešto najljepše što smo vidjeli ovaj mjesec

Objavljeno: 24/06/2019 / Autor: Petar Bondek /

Puritalia Berlinetta

 

mamma mia, što nam to stiže iz Napulja? Pa Puritalia Berlinetta

Limitirana serija od 150 komada ima karbonsku karoseriju koja teži samo 27 kg, a to nije najfascinantniji dio priče o čistoj Italiji.

Prvi put smo se s Puritalia Berlinetta -om susreli u Ženevi – i ostali oduševljeni! Iako je najavljena kao klasični hibrid, zapravo je finalni produkt ispao plug-in hibrid -Purhydrive sustav kombinira kompresorski 5.0 l V8 32V motor s 750 KS pri 7.000 o/min. i  878 Nm okretnog momenta pri  4.400 o/min. Yasa elektromotor na stražnjoj osovini dodaje 370 Nm i  215 KS uz težinu mrvicu veću od 25kg.

Ukupnih 965  KS pomalo odudara od dizajna klasičnog gran turisma, kao i remorkerskih 1.248 Nm, no nitko se nikad nije žalio na previše snage. Početna serija od 465.000 Eura nije sića, no kad se sve zbroji i oduzme cijena je OK za nešto tako ekskluzivno. Pogotovo jer možete ugledati svoje ime/nadimak na aluminijskom bloku motora. Sve se da dogovoriti…

 

AI i eMOZIONE

LiFePO paket baterija ima kapacitet od 5.2 kWh, a hlađenje se odvija preko deset hladnjaka lociranih blizu otvora na karoseriji. autonomija u full E-modu nije baš nešto – 20 km, no dovoljna da pronađete najbližu benzinsku s visokooktanskim sokićem.

Puritalia Berlinetta nudi čak četiri moda vožnje; SuperHybrid, Sport, Corsa i E-Power, a silna snaga se prenosi preko automatiziranog ručnog mjenjača sa sedam brzina.

Umjetna inteligencija prepoznaje vozačev stil te se ponaša sukladno s njim,a aktiviranjem eMozione prekidača okretni moment elektromotora se podiže za 273 Nm za 45 sekundi. Da, to je ukupni okretni moment Audija S3…

 

Talijani to jednostavno rade bolje, baš kao što je tvrdila Madonna!

Ubrzanja su fantastična – 2,7 s do 100 km/h, uz također fantastični maksimum od 335 km/h. Sidra su naravno na razini – šesklipni Brembo sprijeda, četveroklipni straga. Iznutra dominiraju 12,3 inčni display i centralni zaslon u Tesla stilu. Toliko o novoj tehnologiji u karbonskom retro pakiranju!

e

Pogledaj galeriju

Puritalia Berlinetta

Povratak na vrhpointer
Zatvori X