Pretraži
Ovo je trenutno najjeftiniji električni automobil na svijetu. Proizvodi se u Rusiji

Ovo je trenutno najjeftiniji električni automobil na svijetu. Proizvodi se u Rusiji

Objavljeno: 30/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: Zetta

Najjeftiniji električni automobil : Električni automobili su u svijesti mnogih vozača i dalje egzotična vrsta vozila. S jedne strane nepovjerenje u novu i neprovjerenu tehnologiju, s druge strane objektivna tehnička ograničenja, još uvijek slabo razvijena infrastruktura punionica te visoka cijena vozila, kada se podvuče crta i sve to zbroji prosječni vozač će i dalje odabrati dizelaša ili benzinca.

Cijena je jedan od ključnih faktora kod električnih automobila, osobito u državama čiji građani u prosjeku nemaju visok standard života zbog skromnijih primanja i relativno visokih troškova. Zbog toga je sasvim logično kada vidimo da skandinavske države imaju izrazito razvijeno tržište električnih vozila jer to nije slučajnost. Osim visokog stupnja osvještenosti prema ekologiji, poznato je da skandinavske države imaju najviši životni standard.

  

Tržište električnih automobila na globalnoj razini raste polako ali ono što je sigurno jest da kronično nedostaje jeftinih automobila na struju. Određenu promjenu i osvježenje na tržište električnih automobila bi mogli unijeti Rusi sa svojim izuzetno povoljnim električnim automobilom Zetta.Na tržište ga planiraju plasirati 2020. godine sa cijenom od oko 6,400 Eura. Tehničke karakteristike obuhvaćaju nominalnu snagu od 46 KS uz mogućnost kratkotrajne isporuke od 97 KS. Domet bi mu trebao biti oko 200 kilometara a najveća brzina 120 km/h. S obzirom na izgled i dimenzije vozila, 120 km/h zvuči kao recept za navalu adrenalina.

Po cijeni najbliži konkurent Zetti bi za sada trebao biti jedino Renault K-ZE namijenjen na kinesko tržište. Cijena ovog Renault je nešto preko 7,000 Eura. Ruska Zetta bi u konačnici trebao biti 99% ruski proizvod od domaćih komponenti. Jedina uvozna stavka jesu baterije koje dolaze iz Kine.


Pogledaj galeriju


najjeftiniji električni automobil

Povratak na vrhpointer
Zatvori X