Pretraži
Otvorena sezona lova na zavoje; šest tjedana nakon novog Porsche 911 Coupea stiže i Cabriolet!

Otvorena sezona lova na zavoje; šest tjedana nakon novog Porsche 911 Coupea stiže i Cabriolet!

Objavljeno: 09/01/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Porsche Presse

Porsche 911 Cabriolet je s nama od 1981., a oduševljenje ne jenjava: izgleda da je upravo ovaj model simbol dobrog ukusa…ljudi koji ga mogu platiti. Ono što 2019. dobivate za svoj novac je ukratko najbolji kabriolet u klasi, prema predviđanjima. Što je novo? Ovaj puta mnogo toga – počevši sa hidrauličkim sustavom podizanja i spuštanja krova.

Sve je brže i efikasnije, a platneni krov ima integrirani stakleni prozor i magnezijske elemente koji omogućuju otvaranje za 12 sekundi. Električan je i deflektor koji anulira nepoželjne struje zraka oko vratova u Porscheu.Za početak su u ponudi Carrera S sa stražnjim pogonom i Carrera 4S s pogonom na sve kotače. Oba imaju boxer propulziju, motor ima obujam od 2.981 ccm i 331 kW/450 KS na raspolaganju, a moment od 530 Nm dolazi u pojasu između 2.300 – 5.000 o/min, bez previše prtljanja po brzinama pri pretjecanjima.

Novi su turbo –punjači a i osambrzinski PDK mjenjač. Carrera S ubrzava do 100 km/h za 3,9 s (s opcijskim Sport Chrono Packageom 3,7 s) i dostiže 306 km/h, a 4S je 2 km/h sporijau maksimumu, ali i 0,1 s brža do stotke.Novi prihvati motora su krivci za veću torzionalnu čvrstoću a po prvi puta je PASM sportski ovjes raspoloživ i kod Cabrioleta. 911 Cabriolet izgleda širi i agresivniji od prethodnika, stražnja osovina je veća za 44 mm a sam prednji kraj je širi 45 mm. Što je bitno od pomoćnih sustava?

Definitivno Wet Mode koji detektira vodu na cesti i ubaci sustave kontrole u spremnost te upozorava vozača koji reagira promjenom moda na Sport Chrono Package volanu. Standardnu oprema je i pomoć pri parkiranju dok za Night Vision Assist s termalnom kamerom morate odvojiti nekoliko kn viška.Pogledaj galeriju

Porsche 911 Cabriolet

Povratak na vrhpointer
Zatvori X