Pretraži
Osvježenje za Hondu Civic; promjene su kozmetičke ali osjetne!

Osvježenje za Hondu Civic; promjene su kozmetičke ali osjetne!

Objavljeno: 15/11/2019 / Autor: Petar Bondek / © Copyright Newspress Ltd

Nova Honda Civic : Teško je naći posebniji automobil u klasi od novog Civica…i uopće nismo mislili da ovom legendarnom modelu treba neka dorada! Honda očigledno misli drugačije!

Honda uvijek uspije proizvesti nešto drugačiji automobil od ostalih, a vrlo često odstupaju i dizajnom. Iako novi Civic izgleda kao da je osmišljen za 17-godišnje obožavatelje igrica na PS4, nitko ne može osporiti njegove fantastične dinamičke karakteristike. Teško je reći što je bolje – motor, mjenjač, ovjes ili kočnice – još uvijek četiri najbitnije stvari na automobilu.

 

Hlaaaadan kao LED

Današnji marketinški genijalci nas svakodnevno uvjeravaju da su najvažnije značajke veličina TFT zaslona i osobni asistent ženskog imena, no navedeni Hondin poker je još uvijek referenca za sve ljude koji znaju čitati između redaka…bez upotrebe aplikacije ili traženja savjeta na društvenim mrežama.

 

Tržište je opasna močvara s previše potencijalnih mesoždera u kojoj nitko ne može biti presiguran, pa i Honda mora poduzeti korake predostrožnosti.

 

Oni dolaze u obliku kozmetičkih dorada inače vrlo “zaposlenog” dizajna – novog prednjeg dijela s LED svjetlima i LED dnevnim svjetlima, novog dizajna 16″ i 17″ kotača u Shark Grey dizajnu za veću colažu. Iznutra ima znatno više noviteta – od panela obučenih u tkaninu, vozačkog sjedala s osam podešavanja na najbogatijim paketima opreme.

Tu su Apple CarPlay i Android Auto, a Honda je olakšala korištenje klima-uređaja te sustava zabave i informiranja dodatkom fizičkih tipki. Motori su (srećom) ostali isti – 1.0 l VTEC Turbo, sa 126 KS i 200 Nm, 1.5 l VTEC Turbo s 182 KS i 240 Nm te 1.6 l i-DTEC diesel sa 120 KS i 300 Nm.Zašto je Honda uopće išla na upgrade opciju? Odgovor je uvijek samo jedan – prodajne brojke! U travnju i svibnju su ubilježeni padovi od nekih 500 komada u odnosu na 2018. (2.616 i 3.003 prodana Civica), no od lipnja do rujna se nastavio pad od preko 1.000 komada mjesečno  (2.762-2.954 Civica) u usporedbi s 2018.

Da, uvelike se oslanja na američku Si verziju…

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X