Pretraži
Opel Corsa-e Rally Cup; prvi svjetski električni rally auto je spreman za ambiciozne klince!

Opel Corsa-e Rally Cup; prvi svjetski električni rally auto je spreman za ambiciozne klince!

Objavljeno: 22/08/2019 / Autor: Petar Bondek / Opel Corsa-e Rally Concept - bitno je u nečemu biti prvi!

@Opel Automobile GmbH

Kratko i jednostavno – Proizvođač iz Rüsselsheima je prvi u svijetu koji nudi električni rally automobil!

Opel je u suradnji s ADAC-om pripremio prvi električni rally automobil, kojeg će svjetini predstaviti na skorom IAA Frankfurt International Motor Showu!

 

Nova struja za Neke nove WRC klince

Da, ova električna Corsa će se natjecati u  ADAC Opel e-Rally Cupu, prvom “brand” rally kupu na svijetu, a suradnja ADAC-a i Opela se jednostavno paralelno nastavlja uz dosadašnji ADAC Opel Rallye Cup, odskočnu dasku za rally u kojem sudjeluje oko 100-ak vozača iz 18 zemalja. Corsa-e će zamijeniti Adama na rally brzincima !

Novi trkaći strujić razvija ravno 100 kW/136 KS uz 260 Nm okretnog momenta od nule. Svjetske kamere će ga zabilježiti za vrijeme njemačkog prvenstva u rallyju, gdje će pokrivati sve evente..

Najbolji klinci iz elektro-kupa će biti unaprijeđeni u  European Junior Rally prvenstvu, ravno za volan Opel Corse R2. Izgleda da je Opel integracijom u PSA grupu dobio i obavezno sudjelovanje u rally-programima, no svi znamo da rally uopće nije stran znaku Munje -prisjetimo se samo Ascone 400 Waltera Röhrla i Christiana Geistdörfera, i njihove WRC titule 1982.!

Opel Motorsport će prodavati (i iz ovih stopa već prodaje) ovu električnu Corsu za manje od 50.000 Eura, a za te novčiće će nuditi spomenutu snagu i okretni moment, uz 50 kWh li-ionsku bateriju, trkaći ovjes, trkaće kočnice, KERS, zaštitu podvozja, integrirani zaštitini kavez i aparat za gašenje, “fly-off” rally ručnu i još podosta gadgeta!

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X