Pretraži
Ono kada obožavate BMW 5 E39 ali vam jednostavno treba nešto za prijevoz krumpira i peradi. Onda napravite ovakav pickup

Ono kada obožavate BMW 5 E39 ali vam jednostavno treba nešto za prijevoz krumpira i peradi. Onda napravite ovakav pickup

Objavljeno: 01/04/2020 / Autor: Mihael / Foto: auto.ru

BMW 5 E39 pickup – BMW serije 5 koji se proizvodio od 1995. do 2004. godine mnogima je najbolji primjer kako bi tipični BMW zapravo trebao izgledati. Mnogi hvale generaciju kockice i kamatarke ali nisu spremni na kompromise koje nose te starije generacije BMW-a. Predstavljanjem E39 serije 5 a nedugo zatim i E46 serije 3 1997. godine, BMW je stvorio moderne klasike koji su vjerodostojno predstavljali tradicionalni duh prošlih generacija BMW-a upakiran u suvremenu tehnologiju koju današnji vozači vole.

Serije 5 E39 bila je dostupna u dvije karoserijske izvedbe, kao klasična limuzina sa četvora vrata i kao praktični karavan sa petora vrata. Svi koji su nekada htjeli prevesti nešto veliko i čvrsto u limuzini, vjerojatno su iskusili problem automobila sa četvora vrata. Dok limuzine imaju velike prtljažne prostore, predviđene su samo za prijevoz putne prtljage tako da ćete sve što je veće ili dulje nego li su dimnezije prtljažnika limuzine morati prevoziti na krovu uz dodatne mjere osiguranja tereta ili pak nabaviti prikolicu.

  

Karavani su s druge strane odraz praktičnosti sa svojim golemim prtljažnim prostorom koji je lako spojiv sa ostatkom kabine automobila. Spuštanjem naslona stražnjih sjedala pretvorit ćete čitavu unutrašnjost automobila u jedan golemi prtljažnik.


BMW 5 E39 pickup

BMW 5 E39 pickup

BMW 5 E39 pickup


 

BMW 5 E39 pickup

Neke stvari ili kategorije tereta ipak nije najsretnije voziti niti u karavanu. Ako je limuzina odraz profinjenosti i elegancije na jednom kraju, karavan možemo okarakterizirati kao kompromisno rješenje koje spaja najbolje od dvaju svijetov. Nudeći komfor za pet putnika uz fleksibilnost da se preveze šarolik raspon tereta, karavani su genijalan izum. Jedina što će im neki zamjeriti na manje atraktivnom izgledu i povećim vanjskim dimenzijama.

Ostaje otvoreno pitanje, što to onda stoji na drugom, praktičnom kraju ove priče? Autor vozila koje vidite na slikama dolazi iz Rusije i očito nije bio zadovoljan niti jednom tvornički ponuđenom karoserijom BMW 5-ice E39, barem kada je praktičnost u pitanju. Nismo sigurni što mu je želja i potreba prevoziti, ali čini se da je ono što je nekada bio tvornički 530d pretvorio u pickup sa otvorenim teretnim prostorom.

Automobil je opremljen 2.9-litrenim rednim šestakom sa 184 KS, što nam govori da se radi o automobilu i motoru od prije facelifta koji je uslijedio na prelasku iz 20. u 21. stoljeće. Ovaj BMW je trenutno na prodaju, nalazi se u Rusiji gdje za njega traže 29,000 Eura.


Pogledaj galeriju


BMW 5 E39 pickup

Povratak na vrhpointer
Zatvori X