Pretraži
Od sada je Audi A4 znatno napetiji; mnoštvo novih gadgeta i tri MHEV izvedbe!

Od sada je Audi A4 znatno napetiji; mnoštvo novih gadgeta i tri MHEV izvedbe!

Objavljeno: 15/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Copyright: AUDI AG

Audijev ključni model je nakon četiri godine dobio osvježenje dizajna i ponešto tehno-gadgeta

Izvana je vidljivo dizajnersko oslanjanje na nove modele Audija, dok se ostale bitne promjene događaju oko elektrifikacije; mnogi motori dolaze u Mild Hybrid (MHEV) izvedbi, uključujući S4 TDI, koji po prvi puta pod poklopcem motora ima V6 TDI s 48 V glavnim strujnim sustavom i EPC (el. pokretanim kompresorom).

Potrošnja? Prosječna iznosi 6,2 l/100 km, uz CO2 emisiju od  166 – 163 g/km. Nije loše za 700 Nm! Što novi A4 nudi uz snagu i okretni moment?

Singleframe maska je šira i više spljoštena, a čvrste linije oko kotača čine ovaj Audi vrlo jasnim nasljednikom quattrovih gena. Da bi sva akcija bila bolje vidljiva tu su Matrix LED farovi s automatskim dugim LED svjetlima.

Nova je i ponuda paketa opreme; Basic, Advanced i S line su sve što se tiče vanjštine, uz nezavisni look  S modela i A4 allroad quattra. Naručitelji mog birati između 12 boja karoserije, uključujući novu terra sivu opciju.

 

Novi MMI i TFT od 10.1 inča

Zašto je MMI nov? Zato što koristi sučelje slično pametnim telefonima – dodirni zaslon s akustičnim feedbackom zamjenjuje rotacioni kontroler s centralne konzole.

Prirodna glasovna kontrola čak prepoznaje mnoge fraze iz svakodnevnog govora, što znači da neće postavljati suvišna pitanja kad pustite “Bačkizagre stuhpa šeja” Hladnog piva…

Audi connect i Audi connect plus čine navigaciju još raznovrsnijim alatom, pa osim što upozorava na prometne znakove, opasnosti i nudi informacije o mjestima za parkiranje na cesti od sada pazi i na semafore.

Na zaslonu s instrumentima Audi sugerira željenu brzinu i broji sekunde do paljenja zelenog svjetla. myAudi applikacija bešavno povezuje pametni telefon s Audijem, a uz njezinu pomoć možete upaliti i sam motor!

Kad smo već kod motora, u EU će se nuditi šest turbo motora snage od 110 kW (150 PS) do 255 kW (347 PS) kod  Audija A4 35 TFSI. Tri varijante motora će imati MHEV sustave, s kojima provjereno pada potrošnja do 0.3 l/100 km.

Svi novi A4 su po defaultu automatici, uz moguć izbor manualca,  sedambrzinskog S-Tronica ili osambrzinskog Tiptronica.

 

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X