Pretraži
Odbrojavanje počinje; 31. svibnja Ferrari predstavlja hibriD(i)no čudovište s 986 KS!

Odbrojavanje počinje; 31. svibnja Ferrari predstavlja hibriD(i)no čudovište s 986 KS!

Objavljeno: 13/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Newspress

Top secret testiranja su zgotovljena, a nas očekuje susret s hibridnim Ferrarijem koji će navodno biti brži od maloserijskog LaFratella!

Louis Camilleri, Ferrarijev capo je najavio predstavljanje drugog od pet planiranih noviteta za 2019. g. Preciznije 31. svibnja, što znači da nas samo nekoliko dana dijeli od suočavanja s najnovijim draguljem iz Ferraarijeve štale. Kao prvo – ono što ne znamo – točno ime (kruže glasine o povratku legendarnog Dina), no pošto Ferrari razvija V6 i V8 hibride, ovaj prvi bi stvarno mogao biti HibriDino, a drugi…Ono što je još uvijek enigma je da li će Ferrari odmah krenuti s novom platformom koju trenutačno razvija za buduće hibridne modele, ili će se osloniti na provjerenu i ponešto modificiranu platformu viđenu još na 458 – kao na F8 Tributo, posljednjem Ferrarijevom novitetu.

 

Fioranogate i Duboki cilindar

Ekipa iz Maranella je u totalnom naletu – planira proizvesti 15 novih automobila do 2022., od kojih će čak 60% otpadati na hibride. Ono što znamo da Ferrari definitivno prekida isporuku motora Maseratiju, što je došlo pomalo neočekivano…

Druga informacija koju znamo potvrđeno (imamo insidera u samom srcu Maranella – Duboki cilindar) je da će hibridni otto vu biti sve samo ne maloserijski Limited Edition u stilu Paganija – i da će razvijati oko incredibile 986 KS! To je stvarno mnogo rastrčanih ponija pod poklopcem motora!

Ono što je također sigurno je i skori dolazak SUV-a (Enzo, začepi uši ukoliko prisluškuješ…) Purosangue, no o tom Cayenneovom talijanskom bratiću nešto više druge srijede oko petka…

Pogledaj galeriju

 

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X