Pretraži
Novi VW Golf R će biti pravi vozački stroj sa čistokrvnim benzincem

Novi VW Golf R će biti pravi vozački stroj sa čistokrvnim benzincem

Objavljeno: 21/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Carscoops

Novi VW Golf R – Ono što je trebalo biti veliko i grandiozno predstavljanje za novu generaciju legendarnog GTI Golfa, otkazano je. Bio je to salon automobila u Ženevi koji je postao žrtvom globalne pandemije, ali GTI brand je toliko poznat u svijetu da Volkswagenu neće biti niti najmanji problem upoznati ljude sa svojim popularnim Golfom GTI.

Međutim, već duži niz godina, GTI nije posljednja riječ od sportski raspoložene ekipe u Volkswagenu. Sada se pažnja već dobrim dijelom usmjerava na snažniji, fokusiraniji i svestraniji Golf R sa pogonom na sve kotače. U cijeloj toj priči, Volkswagen baš i nije spreman izlaziti u javnost sa konkretnim specifikacijama buduće jurilice.

  

Srećom za nas, našao se jedan čovjek, Jose Capito, glavni odgovorni u Volkswagenovom R odjelu koji je odlučio progovoriti o budućem Golfu R. Dobra vijest za one skeptične i tradicionalno raspoložene među vama jest da novi R neće imati nikakav hibridni element kada je pogonska jedinica u pitanju. Bit će to čisti benzinac bez uplitanja struje.Unatoč tome, eventualna elektrifikacija Golfa R u nekoj manjoj mjeri je mogla značiti i bolje karakteristike automobila, jer nije struja poželjna samo za ekologiju. Električni sustav koji se mogao ugraditi u Golfa R mogao mu je poslužiti kao dodatno sredstvo za izvlačenje boljih performansi potreba za razvijanjem takvih skupih komponenti specifično za Golf R značajno bi utjecalo na njegovu cijenu.

Zbog toga se Jose Capito odlučio udaljiti od ideje elektrifikacije dok se njegov tim stručnjaka posvetio rafiniranju voznih osobina nove Golf osmice u moćnoj R verziji. Možemo očekivati da će automobil raspolagati sa izdašnih 330 KS koje ipak neće izvlačiti iz Audijevog uspješnog peterocilindraša. Svojevrsna opravdana sebičnost Audija jer ipak se Golf R počeo ozbiljno približavati Audiju RS3 kada su gradski kompakti u pitanju.


Pogledaj galeriju


VW Golf R bit će vozački stroj

Povratak na vrhpointer
Zatvori X