Pretraži
Novi VW Amarok na ovim slikama izgleda opako moćno.

Novi VW Amarok na ovim slikama izgleda opako moćno.

Objavljeno: 22/03/2020 / Autor: Vozim HR / Foto: Motor1

Novi VW Amarok – Da, gledate skicu novog VW Amarok -a kao jedan od prvih rezultata suradnje odjela komercijalnih vozila Volkswagen i američkog diva Forda.

Dvije kompanije globalnu su suradnju na projektima komercijalnih vozila i pick-upova najavile u siječnju prošle godine, a to znači da će druga generacija Amaroka koristiti platformu novog Ford Rangera. Prema službenom priopćenju za javnost, oba bi se pick-upa na tržištu trebala pojaviti najranije 2022.

Na prvoj objavljenoj fotografiji Amarok izgleda izuzetno agresivno, ali to je samo skica. Serijski će automobil biti puno smirenijih linija kad se pojavi na tržištu za dvije godine. Dizajneri, naime, na crtežima budućih automobila daju mašti na volju, pa su tako na skici svjetla uklopljena u masku hladnjaka, dijelovi ovjesa su vidljivi, na broj (pre)velike felge postavljene su specijalne off road gume, na vratima nema kvaka… Svega toga na serijskom automobilu sasvim sigurno neće biti, ali nam daje naslutiti kako bi Amarok trebao izgledati kad se pojavi 2022.

 

Novi VW Amarok

A izgled samog Ford Rangera, sestrinskog modela VW Amaroka, već je dobro poznat, barem ako je slutiti prema fotografijama koje su procurile u veljači prošle godine. Sljedeća generacija izgleda moćno s maskom koja se stapa sa svjetlima, slično kao i Volkswagenov pick-up. Riječ je o double cabu, dok je Amarok predstavljen kao single cab.

  

Ugovorom o suradnji Forda i Volkswagena predviđeno je, nadalje, da američki proizvođač razvija platforme većih modela komercijalnih vozila kao što su Ranger i Amarok, dok su Nijemci zaduženi za razvoj manjih, kao što su Transit i nedavno predstavljeni Caddy.

Amarok je prvi Volkswagenov pick-up, a proizvodi se od 2010. i omiljeni je pick-up na našem tržištu. Prodaje se isključivo sa 3,0-litrenim turbodizelašem sa 258 KS i čak 580 Nm, s jednostrukom (single cab) ili dvostrukom kabinom (double cab), kao i sa stražnjim, odnosno pogonom na sv ačeitir kotača (4Motion).

 

Novi VW Amarok

Povratak na vrhpointer
Zatvori X