Pretraži
Novi Tesla Roadster bit će opako brz a ovo su najnovije slike

Novi Tesla Roadster bit će opako brz a ovo su najnovije slike

Objavljeno: 06/12/2019 / Autor: Mihael / Foto: Tesla

Tesla Roadster : Model koji možete vidjeti i dalje je prototipno vozilo ali sada napokon imamo službeni rok postavljen od strane Tesle. Proizvodnja bi trebala početi 2020. godine. Gledajući automobil na fotografijama, lako je vjerojatno da ćete se zapitati o kakvom „roadsteru“ se tu zapravo radi jer vozilo više izgleda kao kupe nego li kabriolet.

Središnji dio krova nije fiksan, a vozač ge relativno jednostavno može ukloniti. Umjesto upotrebe električnog motoriziranog sustava, Tesla se odlučila za ručno uklanjanje krova što cijeli sustav čini znatno lakšim i jednostavnijim, ne dajući automobilu nepotreban višak kilograma i kompleksnosti. Srećom, za razilku od nekih talijanskih superautomobila, Tesla je predvidjela prostor za pohranu izdvojivog dijela krova.

  

Tesla i vodeći čovjek u kompaniji, Elon Musk po običaju izlaze u javnost sa ambicioznim i odvažnim tvrdnjama. Očekivanja na Roadsteru su ogromna jer od njega se očekuje da postavi određene rekorde i nove standarde u autoindutriji, posebice u kategoriji supersportskih automobila.


Tesla Roadster

Tesla Roadster

Tesla Roadster


 

Tesla Roadster

Ubrzanje i maksimalna brzina, dvije su vrijednosti koje svaki super i hiperautomobil ozbiljno uzima u obzir. Novi standard za najveću brzinu je već postavljen unazad nekoliko godina. Ono što je nekada davno bilo 300 km/h, danas je 400 km/h a pioniri u klasi se već ozbiljno približavaju i fantastičnoj brojki od 500 km/h!

Tesla za svog Roadstera druge generacije tvrdi da će ići brzinom od preko 400 km/h ali i da će do 100 km/h s mjesta stizati za otprilike dvije ako ne i manje sekundi. To su navodno tvrdnje za „osnovni“ model a živo nas zanima što nam to još spremaju pored osnovnog modela. Ova početna verzija Roadstera brzinu od 160 km/h postiže za nešto više od 4 sekunde.

Ono što najviše fascinira u kombinaciji sa ovim ekstremnim performansama jest podatak da će Teslin Roadster imati domet od čak 1,000 kilometara. To će biti moguće jer bi automobil trebao biti opremljen baterijama kapaciteta golemih 200 kWh. Zbog toga Roadster ima osebujen dizajn u kojem su kotači pomaknuti maksimalno prema rubovima kako bi se osiguralo dovoljno mjesta za smještanje golemog kompleta baterija u trbuhu automobila.

Roadster pored svega neće biti klasični dvosjed nego će imati kabinu konfiguriranu u 2 + 2 formi, teoretski omogućavajući prijevo četiriju osoba. Stražnja klupa očekivano neće biti pretjerano prostrana, ali mjesta su tu. Cijena novoga Roadstera u osnovno izvedbi bit će relativno skromnih 200,000 dolara od čega se od kupaca traži da daju 50,000 dolara pologa.


Pogledaj galeriju


Tesla Roadster

Povratak na vrhpointer
Zatvori X