Pretraži
Ako ste stvarno dobri, mozda načas ugledate i Štrumpfove! Prije ćete skužiti njih nego novitete na – Macanu!

Ako ste stvarno dobri, mozda načas ugledate i Štrumpfove! Prije ćete skužiti njih nego novitete na – Macanu!

Objavljeno: 27/07/2018 / Autor: Vozim HR /

Novi Porsche Macan : „Ništa nova, ništa nova” zapjevao bi možda Oliver uz ovu vijest, ali bio bi – u krivu!  Redizajnirano je svašta – od otvora ventilacije do felgi.

Novi Porsche Macan je predstavljen u Pekingu, i to ne bez razloga – u Kini je prodan u preko 100.000 komada od predstavljanja 2014. Kad uzmete ukupan broj od preko 350.000 prodanih Macana globalno, shvatit ćete ono bitno. Što ima novog kod Macana? Trodimenzionalna LED stražnja rasvjeta straga, nova LED rasvjeta sprijeda, 11-inčni dodirni zaslon Porsche Communication Managementa (PCM), redizanirani usmjerivači ventilacije i GT-ovski volan. Ozbiljno.Novi dizajn otvora ventilacije, dva nova displaya i svjetla na obje strane čine redizajn ovih dana.

Vrlo slično Audijevim opsežnim redizajnima, ali u još manje nametljivom Porsche stilu. To je otprilike redizajn koliko i Vi svakodnevno brijanje i tuširanje možete nazvati potpunim makeoverom. No, neka im bude, jer PCM (zašto ta kratica zvuči tako vulgarno?)pruža pristup  novim digitalnim funkcijama  poput inteligentne kontrole glasa i online navigacijskog sustava kao dijela serijske opreme. Poboljšan je i dio opreme zadužen za komfor; sada u Macanu imate pomoćnika za prometne gužve, novi GT volan sa Sport Response tipkom, ionizator i grijač vjetrobranskog stakla.Novi Porsche Macan

Novi Porsche Macan

Novi Porsche Macan

Novi Porsche Macan


To što ga Subaru ugrađuje već  nekih 30 godina je manje bitno. Ono što je krucijalno su detalji koji reflektiraju DNA legendarnog 911 i 918 Spydera, ali ne oni na koje Vi mislite nego Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS) za podesivu distribuciju svjetla i dizajn rasvjetnih tijela prednjeg i stražnjeg kraja.

Mislim da sam vidio redizajniranog Macana…

Nemojte me krivo shvatiti, Macan je vjerojatno i dalje najbolji predstavnik najnepotrebnije klase automobila ikad izmišljene, no baš kao i kod spomenutih Audija dizajnerske promjene neće prepoznati ni njihov Upravni odbor. Boje su pomalo sladoledarskih naziva ; „Miami Blue”, “Mamba Green Metallic” “Dolomite Silver Metallic” i “Crayon“, a da tih boja ne bi bilo po rasvjetnim stupovima se brine PTM (Porsche Traction Management) na svim kotačima…i to novog dizajna od 20 i 21 cola.

Osobno me od dodatne opreme na Porscheu zanima samo tipka za aktivaciju Sport moda ispušnog sustava i tipični Porscheov miris.Sviđale su mi se i maglenke na „Vorserie“ 959, ali to je bilo 1986., kada je Porsche proizvodio najbolje automobile koje je mogao proizvesti, a ne umrežene gadgete na četiri kotača.


Pogledaj galeriju


Novi Porsche Macan

Povratak na vrhpointer
Zatvori X