Pretraži
Novi Nissan 400Z pokazuje vjernost 240Z klasiku u intrigantnom novom ruhu

Novi Nissan 400Z pokazuje vjernost 240Z klasiku u intrigantnom novom ruhu

Objavljeno: 31/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: Nissan

Nissan 400Z – Vrijeme je za novi Nissan Z serije, bit će to Nissan 400Z. Još uvijek aktualni Nissan Z je veteran 370Z, koji je odslužio svoj vijek u ulozi Nissanovog sportaša već odavno. Tome u prilog govori i podatak da je na tržište izašao iste godine kada je i Volkswagen predstavio Golfa 6, bilo je to 2009. Svi već znamo, jer to je opća kulura u našim krajevima, da je Volkswagen prije koji mjesec već lansirao Golfa 8.

No dobro, dosta je bilo o Golfu, nije ovo njegov trenutak da zasja. Svi obožavatelji Datsuna, onoga što danas zovemo Nissanom, mogu zadovoljno trljati ruke jer nakon dugih 11 godina čekanja (ili kako VW fanovi mjere vrijeme – dva Golfa), Nissan je pokazao prve službene prikaze novog sportaša Z serije.

Nissan je upravo objavio video u kojem pokazuje sve svoje nove modele automobila koji će u potpunosti osvježiti njihovu aktualnu ponudu. Naravno, ako ste poput nas pa vam Micra nije neki ideal u svijetu automobila, vjerojatno ćete prije svega primjetiti nisku, tečnu i zamamnu siluetu pravog sportskog automobila u promotivnom video uratku. Nissan nije puno sakrio jer je na očigled pokazao i Z oznaku koja sve govori.


Nissan 400Z najava

Nissan 400Z najava

Nissan 400Z najava


 

Nissan 400Z

Novi 400Z, kako će se vrlo vjerojatno zvati, odavat će počast starom klasiku Datsunu 240Z svojim izgledom. Hauba novog automobila bit će vidno dulja nego li kod 370Z koji ide u zasluženu mirovinu. Službeni podaci o motorizaciji novog 400Z nisu poznati ali se očekuje da će za zabavu biti zaslužan 3.0-litreni V6 u biturbo izvedbi koji za sada možemo naći kod nekoliko sestrinskih Infinitija.

Snaga novog Nissana 400Z bi se trebala kratati oko 400 KS, međutim iako biste mogli pomisliti da mu od tuda dolazi i ime, 400Z će prilično sigurno prekinuti dugu tradiciju nomenklature. Naime, do sada su svi modeli Z serije nosili ime prema radnom obujmu motora. Tako primjerice 370Z ima 3.7-litreni V6 motor.


Pogledaj galeriju


Nissan 400Z najava

Povratak na vrhpointer
Zatvori X