Pretraži
Pogledajte novi Mercedes GLE – već sada se svi slažu da je ovo najbolji ML tj GLE ikad

Pogledajte novi Mercedes GLE – već sada se svi slažu da je ovo najbolji ML tj GLE ikad

Objavljeno: 12/09/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Mercedes

Novi Mercedes GLE : ML-ov nasljednikiz Alabame je naglašeno aerodinamičan (Cd 0,29), no njegovi tvorci naglašavaju da nije ništa izgubio od off-road sposobnosti. OK, možda pri spomenu off-roada GLE nije prvi automobil, a čak ni prvi Mercedes – Benz koji Vam padne na pamet, no ukoliko itko od budućih vlasnika krivo skrene na makadam treba znati da tamo vjerojatno neće imati problema.

Ovo nije ni Unimog ni G-klasa, nego stroj za tiskanje novca na četiri kotača pa mu ne treba pridavati sposobnosti superheroja. Novost je E-ACTIVE BODY CONTROL, potpuno umrežen hidropneumatski sustav aktivnog ovjesa na 48V, u kombinaciji sa spomenutim novorazvijenim zračnim ovjesom. On omogućuje individualno kontroliranje opruga i snage amortizacije na svakom pojedinačnom kotaču, što znači da reagira na svaki nepoželjni položaj karoserije.


Novi Mercedes GLE Novi Mercedes GLE

Novi Mercedes GLE

Novi Mercedes GLE


Ukratko, moći ćete nagnuti GLE u zavoju poput motocikla, samo bez slidera na koljenima.Druga novost je Active Tailback Assist koji prepoznaje vozilo iza vas u neprikladnom naletu te pomaže pri stani-kreni prometu, gdje se GLE sam zaustavlja po potrebi, update-iran je i 4MATIC, po prvi puta uz modele sa šest i osam cilindara i plug-in hibridu, čija distribucija snage po osovinama ovisi o biranom modu, a tu je i opcijski Offroad paket – s potpuno podesivim  Torque – on – Demand (TonD).

Spreman za hrvanje u blatu s BMW-om X5

Komfor je povećan jer je povećan i međuosovinski razmak (za 80 mm), pa postoji i opcija trećeg reda sjedala. Multimedija ima kraticu MBUX – Mercedes-Benz User Experience, a ima dva povezana povećana zaslona visoke rezolucije uz četiri stila prikazivanja (Modern Classic, Sport, Progressive, Discreet), što je samo uobičajeno  prezentiranje tehnološkog know-howa, tipično za njemačke proizvode visoke klase.

MBUX-om se upravlja prepoznavanjem pokreta dlanova i ruku, stoga nije preporučljiv za one koje manjak argumenata nadoknađuju kung-fu mlataranjem rukama. Ukratko, klinci će biti oduševljeni! Ukoliko želite popis svih sustava zabave, sigurnosti i tehnologije bolje počnite čitati Rati Mir na svahiliju, jer ćete taj divan jezik prije naučiti nego što će iscuriti Mercedesov popis… To je samo sitnica koja zasigurno neće omesti sjajne prodajne rezultati u RH!


Pogledaj galeriju


Novi Mercedes GLE

Povratak na vrhpointer
Zatvori X