Pretraži
Novi Mercedes AMG A 35 4MATIC : Pet modova vožnje, četiri pogonska kotača, tri moda ovjesa,…

Novi Mercedes AMG A 35 4MATIC : Pet modova vožnje, četiri pogonska kotača, tri moda ovjesa,…

Objavljeno: 19/09/2018 / Autor: Vozim HR / Foto : Mercedes

Mercedes AMG A 35 4MATIC : Pred Vama je novi bazni AMG model. Pojam“ Bazni“ često ima negativan prizvuk jer znači da postoji nešto bolje/snažnije u ponudi, no ovdje to baš i nije slučaj – dvolitreni turbo motor s četiri cilindra izvlači 225 kW/306 KS i 400 Nm između 3.000 – 4.000 o/min. Pogon? Potpuno varijabilni AMG Performance 4MATIC. Mjenjač? AMG SPEEDSHIFT DCT 7G s dvije spojke. Ubrzanje do 100 km/h? 4,7 s! Toliko o baznim modelima, idemo dalje…

Rafalna paljba brojeva i kratica

Ojačan je prednji dio karoserije da bi se preciznije ulazilo u zavoje, a to je učinjeno aluminijskom pločom ispod motora plus dva dijagonalna ojačanja ispred podvozja. Motor baziran na M 260 ima živahan odaziv na gas, a za to možete kriviti svih 400 Nm i twin scroll turbo.

Nov je i aluminijski karter, koji reducira težinu tamo gdje je bitno za dinamiku.  AMG Performance 4MATIC kombinira najbolje od raspoložive trakcije i maksimalne zabave. Nudi mnogo; od prednjeg pogona do raspodjele okretnog momenta 50:50 između osovina, a kad kažemo MNOGO onda tu ubrajamo i AMG DYNAMIC SELECT programe vožnje, “Slippery”, “Comfort”, “Sport”, “Sport +” i “Individual”.Mislim da dovoljno govore sami za sebe. Sve te modove zaustavljaju četveroklipna Monoblock kliješta i diskovi promjera 350 mm, dok su straga jednoklipna s diskovima promjera 330 mm. AMG ispušni sustav pušta decibele ovisno o tome u kojem je modu, što je prikladno rješenje. O sustavima aktivne i pasivne sigurnosti nekom drugom prilikom, bojim se da bih potrošio najmanje dvije tipkovnice na pola puta u nabrajanju…bitnije je spomenuti difuzor ozbiljnih dimenzija i naglašeniji krovni spojler.

Iznutra sve pršti od inovacija; potpuno digitalni instrumenti s tri moguća stila, MBUX multimedija s dodirnim zaslonom i novom centralnom konzolom, novi volan ima fine kontrole kojima možete pregledavati Warm-up, set-up, G-Force i podatke o motoru. Da, studoši će biti oduševljeni! Interijer je možda i najjači adut ovog malog turbo AMG-a. Sve je flatscreen, Full HD, TFT, THX i ono – full cool.

Mladež će se raspametiti oko ovog AMG-a, možete se kladiti u ixicu…


Pogledaj galeriju


Mercedes AMG A 35 4MATIC

Povratak na vrhpointer
Zatvori X