Pretraži
Novi Lexusov admiralski brod je uz LS limuzinu, LX SUV i LC Coupé punopravni dio luksuzne flote, ali i jedini s pramcem i krmom!

Novi Lexusov admiralski brod je uz LS limuzinu, LX SUV i LC Coupé punopravni dio luksuzne flote, ali i jedini s pramcem i krmom!

Objavljeno: 14/09/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Lulop.com

Lexus Yachts 650 :Veza između luksuznih automobila i istih takvih brodova je naravno – novac, tj. ruke predviđene za njegovu disperziju. Naravno, luksuzni brodovi/čamci/jahte su zapravo vizualna potvrda da vlasnik nije slučajno došao do sredstava kojim je kupio znatno jeftiniji sportski ili luksuzni automobil.

Jahtu, za razliku od privatnog zrakopova vide svi prisutni, pa je kao stvoreno sredstvo za bogatune s kompleksom manje vrijednosti i instant – milijunaše poput uspješnih boksača i dobitnika lutrije. Ova druga grupa brzo ostane bez jahti, Rolexa i bubrega, no status jahte kao potvrde povlaštenog životnog statusa i uspješnog života je neosporiv. Takva je i Lexusova tržišna filozofija ; jednostavno -slijedi novac.

Logična evolucija Sport Yacht Concepta

Lexus Yachts 650 zvuči kao neki enduro motocikl, no zapravo se radi o jahti od 65 stopa -nekoliko milimetara manjoj od 20 m. Ima tipičnu fluidnu Lexusovu liniju, široke bokove i elegantan stražnji kraj.

Da, zvuči kao neka tipična prva pratilja, a to joj je i namjena; upotpunjavanje želja potencijalnih i sadašnjih kupaca Lexusovih modela, s takumi finalnim dodirom. Suprotno očekivanjima (jer je i Toyota prije marinizirala motore), motori su Volvo IPS 1350, gaz je 5,72 m, kapacitet goriva iznosi 3,785 l a nosi i 852 l vode – odjednom.

Spremne za lexusni smještaj šestero putnika bit će proizvedene od strane Marquis-Larson Boat Groupe, koja se inače bavi izradom brodova po narudžbi, a već su surađivali s Lexusom pri dvogodišnjoj izradi predivnog Lexus Sport Yacht Concepta. O cijeni i vremenu isporuke ćemo Vas na vrijeme obavijestiti.

Predviđena za lexuzni smještaj šestero putnika Lexus Yachts 650 je dosada najposebniji uradak Lexusa od urlajućeg LFA


Pogledaj galeriju


Lexus Yachts 650

Povratak na vrhpointer
Zatvori X