Pretraži
Novi BMW serije 4 u kabrioletskoj verziji ? Možda, ali ipak, smanjte bubrege

Novi BMW serije 4 u kabrioletskoj verziji ? Možda, ali ipak, smanjte bubrege

Objavljeno: 18/09/2019 / Autor: Mihael / Foto: X-Tomi Design / BMW

BMW je na aktualnom salonu automobila u Frankfurtu vrlo aktivan, kako je i za očekivati za jednog velikog njemačkog proizvođača. Frankfurtski sajam je ipak „najjači“ takav u Njemačkoj a na globalnoj razini tu su još Ženeva, Pariz, Tokyo i Detroit. Domaće je domaće pa razumljivo da svi Nijemci preferiraju Frankfurt za ključna predstavljanja.

Zanimljiv koncept koji se ukazao na frankfurtskom salonu jest BMW Concpet 4. Srećom za nas, ne radi se u nekoj superfuturističkoj viziji kako će BMW-i izgledati 2040. godine nego zapravo taj koncept pokazuje kako će izgledati nova serija 4 koju očekujemo sljedeće godine u službenom formatu.

Osim za novu seriju 4, ovaj koncept jest i pokazna vježba za novi M3 i M4 koji će definitivno preuzeti neke od ovih konceptnih linija. Nama najzanimljivije u svemu tome uz ponešto dodatne mašte jest kako će izgledati i budući kabriolet serije 4, jer u aktualnoj četvorci je on bio jedan od ključnih modela.


BMW serija 4 kabrio koncept

BMW serija 4 kabrio koncept

BMW serija 4 kabrio koncept


Automobilski umjetnik i dizajner, X-Tomi Design pokazuje nam kako bi kabrio četvorka mogla izgledati na osnovu BMW-ovog Concepta 4, minus krov. Realno gledano, imao je i težih zadataka koji su iziskivali više mašte i improvizacije, dok je ovdje „samo“ trebalo ukloniti krov. Naravno, kada bi to bilo tako jednostavno uz visokoprofesionalne rezultate kakve ima X-Tomi Design, svi bismo se time bavili, barem u fušu.

Intrigantni Concept 4 izaziva šarolike emocije kada ga gledamo jer s jedne strane ima tečne i pravilne linije kakve tradicionalno odlikuju BMW-ove automobile, dok s druge strane izaziva nelagodu pogledom na prednji kraj automobila, posebice njegovu prednju masku. Problem se krije u dvostrukim bubrezima koji su u mašti BMW-ovih dizajnera s godinama toliko narasli da su bili prisiljeni spojiti se u jednu cjelinu.

Zabrinjavajuće je to što se ne nazire kraj ovom trendu, već možemo pretpostaviti da se radi o tek započetoj promjeni u filozofiji oko legendarnih bubrega. Nastavi li BMW ovako, zagriženim fanovima bit će sve teže probaviti rekli bismo suvišnu dozu kreativnosti i slobode koja dolazi iz BMW-ovog dizajnerskog odjeljenja.


Pogledaj galeriju


BMW serija 4 kabrio koncept

Povratak na vrhpointer
Zatvori X