Pretraži
Novi BMW Serija 4 ?  BMW ekipa, jeste li sigurni u ovo ?

Novi BMW Serija 4 ? BMW ekipa, jeste li sigurni u ovo ?

Objavljeno: 10/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: BMW AG

Ukoliko im je cilj bio da šokiraju – uspjeli su! Ne, to nije Lexus, ni Infiniti, ni Mazda – iako je boja definitivno Mazdina!

Odmah u glavu – ili u masku u ovom slučaju! Pogled na ovu sliku gore nekako priziva situaciju s Bugattijem EB110, kada su ljudi koji su uplatili pologe ili kompletne cifre 1991. nudili Bugattiju nadoplatu uz jednu molbu – da promjene dizajn prednjeg dijela superautomobila.

Novi BMW Serija 4

Razumijem, Concept 4 nije serijski automobil, ali sam pogled na tu masku i izobličene (nekadašnje) bubrege me stavlja u neugodan položaj. Zašto neugodan?

Pa, recimo da sam imao klasično BMW-ovsko obrazovanje kroz djetinjstvo – moj Stari je u svojim mladim danima s ekipom iz kvarta slagao BMW 327 koji je doživio najslađi mogući kraj – nabrijana ekipa se zabila ravno u slastičarnu na Sv. Duhu, a tu epizodu sam slušao bar jednom tjedno na stražnjem sjedalu E12 BMW-a 525i ranih osamdesetih. Da me danas usred noći probudite elektr. štapom za morske pse odrecitirati ću Vam u jednom dahu samo dvije stvari – serijski broj AP-ovke iz vojnih dana i sve BMW dizajne Paula Bracqa. E24 Šestica mi je i dalje neodsanjani san a o E30 M3 neću ni počinjati…

 

Shvatili ste – stvarno volim BMW-e, no ako na prvi pogled dvojim da li gledam koncept Mazde 6 Coupé, Infiniti ili Lexus, onda nešto ne štima – ili sa mnom ili s BMW-om!

Novi BMW Serija 4

Izuzetno mi je drago da BMW-u ide dobro, no naviknut sam na BMW koji postavlja trendove i radi eksperimente koji možda nisu odmah popularni, ali pokazuju svoju vrijednost kroz vrijeme, ali posljednje vrijeme mi svaki BMW-ov uradak izgleda kao Blitzkrieg za instant-profit.

Znam da nisam financijski stručnjak, ali BMW je nekad predstavljao lijek za dušu i tijelo (ili najkraći put do intenzivne ukoliko niste znali voziti stražnji pogon), dok je danas skupo sredstvo za liječenje kompleksa…

S druge strane, ljepota je u oku promatrača…

 

Pogledaj galeriju

Novi BMW Serija 4

Povratak na vrhpointer
Zatvori X