Pretraži
Novi BMW M5 CS uhvaćen na proljetnom suncu. A pod haubom čuči 650 KS

Novi BMW M5 CS uhvaćen na proljetnom suncu. A pod haubom čuči 650 KS

Objavljeno: 09/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: Carscoops

Novi BMW M5 CS – BMW intenzivno radi na novoj osvježenoj verziji svoje serije 5 koja je na rasporedu za predstavljanje u drugom dijelu ove godine. Serija 5 nije potpuna bez svoje krunske varijante, supersportske limuzine M5. Dok je za običnu seriju 5 možda dovoljno donijeti nekoliko atraktivnih kozmetičkih promjena, nabrijana M5-ica traži više od toga, puno više.

Do sada smo M5 u aktualnoj izvedbi serije 5 imali u dvije varijante. Sve se temelje na 4.4-litrenom V8 biturbo motoru koji snagu prenosi preko automatika sa dvije spojke na sve kotače. Prva varijanta je bila ona „osnovna“ samo sa oznakom M5 a iz spomenutog 4.4-litrenog V8 je izvlačila 600 KS i 750 Nm okretnog momenta. Druga, naravno snažnija verzija je M5 Competition koji donosi povećanje snage na brutalnih 625 KS uz isti okretnim moment kakav imamo i kod obične M5-ice.

  

Sve to uskoro će pasti u drugi plan kada legendarni Bavarci predstave osvježenu seriju 5 a s njom i glavno osvježenje za sve oktanoglavce, najsnažniji M5 u povijesti. Automobil bi trebao nositi kratku i jasnu oznaku uz osnovno ime, CS. Dakle u punom nazivu ono čemu se najviše veselimo jest BMW M5 CS.


BMW M5 CS prototip

BMW M5 CS prototip

BMW M5 CS prototip


 

Novi BMW M5 CS

Stavljajući CS oznaku na grandioznu M5-icu znači da možemo očekivati da će automobil u odnosu na dosadašnje verzije biti nešto lakši kroz intenzivniju primjenu lakih materijala poput karbona, novih školjkastih sjedala, novog, lakšeg i naravno glasnijeg ispušnog sustava, novih kotača od lake legure te još nekoliko detalja. Zbrojimo li to i podvučemo crtu, ipak nećemo dobiti nešto nalik Porscheu 911 GT3 RS jer na kraju krajeva M5 je golema poslovna limuzina supersportskih manira.

Vjerojatno najzanimljiviji dio za svih koji ovo čitaju jest pitanje što će se nalaziti ispod haube nadolazećeg BMW M5 CS. Sasvim je sigurno da će to i dalje biti 4.4-litreni biturbo V8 ali naravno sa još nešto više snage u odnosu na prethodne varijante. Točne vrijednosti nikome izvan uskog kruga BMW-ovih Motorsport inženjera i glavešina nisu poznate, ali mišljenja smo da bi se moglo raditi o dodatnih 25 KS na Competition verziju. U prijevodu 650 KS.


Pogledaj galeriju


Novi BMW M5 CS

Povratak na vrhpointer
Zatvori X