Pretraži
Novi BMW M3 i dalje ne odustaje od ručnog mjenjača

Novi BMW M3 i dalje ne odustaje od ručnog mjenjača

Objavljeno: 05/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: Spy shots

Nakon što su se pomalo slegnuli dojmovi oko nove BMW-ove serije 3, nemir među ljubitelje ove kompaktne bavarske limuzine unose razne glasine o vodećem modelu u seriji, željno iščekivanom M3. Ranije glasine govorile su da će nadolazeća M3-ca biti dostupna samo sa automatskim mjenjačem sa dvije spojke.

Posljednje i najnovije kuloarske priče iz pouzdanih redova donose ipak nešto mira u srca svih koji vole biti više angažirani u vožnji svog limenog ljubimca pa tako i ove prestižne sportske limuzine.

Čelni ljudi u BMW-u i dalje razmatraju M3 sa ručnim mjenjačem u novoj generaciji trice. To će značiti da će M3 biti jedan od rijetkih sportskih limuzina svoje klase koji će vozačima nuditi opciju korištenja ruku i nogu i za nešto više od okretanja volana te stiskanja gasa i kočnice.


BMW M3 ručni mjenjač

BMW M3 ručni mjenjač

BMW M3 ručni mjenjač


Nuđenjem opcije ručnog mjenjača M3 bi se dodatno izdvajao od konkurencije kao što su Audi RS5, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ili Mercedes C63 AMG. Glavonje u BMW-u pored opcije mjenjača, još uvijek razmišljaju hoće li novom M3 ostaviti klasični pogon na stražnje kotače ili će posegnuti za suvremenim i popularnim rješenjem sa pogonom na sve kotače kao što su napravili u novoj M5-ici.

Kakav god mjenjač da ekipa u BMW-u stavi u sljedeći M3 i sestrinski M4, možemo računati da će se raditi o fantastičnim sportskim automobilima sa blizu 500 KS uz opcijski Competition paket opreme koji dodatno nabrijava ljute modele iz BMW-ovog M sport odjela.

Pogonska jedinica koja će se naći u novom M3 bit će ista kao i ona u nadolazećim X3 M i X4 M SUV modelima, gdje već znamo da će razvijati nemalih 450 KS. Novi BMW M3 trebao bi ugledati svjetlo dana u nekom trenutku tijekom 2019. godine, najvjerojatnije na nekom od velikih europskih autosalona poput onoga u švicarskoj Ženevi.


Pogledaj galeriju


BMW M3 ručni mjenjač

Povratak na vrhpointer
Zatvori X