Pretraži
Novi blockbuster Jamesa Camerona zove se Mercedes – Benz VISION AVTR !

Novi blockbuster Jamesa Camerona zove se Mercedes – Benz VISION AVTR !

Objavljeno: 07/01/2020 / Autor: Petar Bondek / Svidio Vam s film? Što kažete na auto? Copyright: Daimler AG

Mercedes – Benz VISION AVTR – Avatar – a car too far? Vrhunac potrošačke elektronike na četiri kotača ili još jedan blockbuster u režiji Jamesa Camerona?

Avatar je širom svijeta zaradio 2,7 milijardi dolara. Ta cifra najbolje opisuje magični dodir Jamesa Camerona, koji je film s nikakvom pričom i nenadahnutom 3D glumom pretvorio u mješanca vrtne prskalice i bankomata.

 

Mercedes – Benz VISION AVTR – Koliko nominacija zaslužuje AVTR?

Ipak je  “The Hurt Locker” Kathryn Bigelow te 2010. (potpuno zasluženo) odnio Oscara za najbolji film i režiju, dok je ovaj digitalizirani cover “Dances with Wolves” i “Pochahontas” odnio tri manje bitna kipića za efekte.


Komunikacijske krljušti? To još niste vidjeli NIGDJE na listi doplata u 2020.! Copyright: Daimler AG


Kako Mercedes-Benz stoji s nominacijama? AVTR je …sjajan! Izgleda vrlo spojeno s prirodom, bez onih nehigijenskih Tsaheylu neuronskih spajanja iz filma! Sve je fluidno, s vrlo prirodnim linijama, a čak su i baterije organske prirode i iz reciklirajućih materijala (grafena)! Možda nisam fan Avatar filma, ali zato AVTR zvuči kao rješenje svih mojih transportnih problema!

  

Moj omiljeni detalj na ovom prirodospojcu kojem ne treba volan su 33 multidirekcijske bioničke krljušti uz pomoć kojih komunicira s ostalim automobilima. Biometrička povezivost vozača i AVTR-a se odvija preko kontrolne jedinice, naravno – ukoliko ne želite autonomno iskustvo. Zanimljivo je i bočno kretanje pod kutem od 30 stupnjeva, u najboljem račjem stilu.

 

Agilan, prirodan, cameronovski…i još može izvesti pačji hod? Odmah kupujem dva! Pogledaj galeriju

Mercedes – Benz VISION AVTR

Povratak na vrhpointer
Zatvori X