Pretraži
Novi Audi Q7 je spreman. Hibridi su glavna novost

Novi Audi Q7 je spreman. Hibridi su glavna novost

Objavljeno: 27/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: AUDI AG

Novi Audi Q7 : Audiju nije trebalo dugo da dopusti Q7 da se igra s novim igračkama većeg brata!

Da, izgleda da se svi Audiji prebacuju na agresivan pogled koji se može mjeriti samo s morskim psima – male oči, široke škrge i ralje u singleframe okviru izgledaju stvarno opako!

 

Novi Audi Q7 – Luksuz u serijskoj opremi

Novitete smo dakle vidjeli na i u sportskije orijentiranom bratu – nove motore, blage hibride, nove digitalne inovacije interijera, Matrix LED and HD Matrix LED s laserskim svjetlom, podesivi zrači ovjes – sve što ovaj sedmerosjed zaslužuje.

Ovom Audiju ništa nije nedostajalo prije redizajna, jednostavno sada samo – nudi nešto više. Izvedbe? Zasad Sport, S line, Black Edition ili vrhunska Vorsprung. Vrlo germanski, sasvim u toku događaja kad već Rammstein rastura You Tube s Deutschland…

Ono što je najbitnije (uz gomilu kozmetičkih preinaka) je upravljanje na quattro kotača, što je povelikom Audiju ipak dalo određenu dozu agilnosti – ne u dozama starog R.S. Clio Cupa, ali prihvatljivu za veliki SUV sa sedam sjedala. Od današnjeg dana će biti moguće naručiti dvije dizelske opcije, dok kasnije stiže benzinska i lagano hibridna plug-in opcija. Sve navedene će odrađivati svakodnevni posao uparene ili s osambrzinskim Tiptronicom i stalnim quattro pogonom.

Drugi bitan podatak je da je veliki Audi postao još veći – izvana i iznutra! Da, sa dodatnih 11 mm u dužini je narasao na 5.063 mm, uz pozamašnih 1.970 mm širine (bez retrovizora). Možda to baš nije pjesma pri Brešanovim “Velikim manevrima u tijesnim ulicama”, no s druge strane – radi se o dnevnom boravku na kotačima – i to velikim! Mnogi će odabrati bačve od 22 cola, no bez brige – tu je i električna stepenica za one manje planinarski raspoložene!

Wi-fi spot, MMI navigation plus,  3D BOSE surround sound system, Audi Phone Box – sve Vas to čeka unutra, uz desetke sustava aktivne i pasivne sigurnosti. Na Vama je da samo – vozite!

Pogledaj galeriju

Novi Audi Q7

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X