Pretraži
Bio je to nezavidan posao – obnoviti baš cijelu gamu Audi A5 -ica odjednom! Što je sve novo?

Bio je to nezavidan posao – obnoviti baš cijelu gamu Audi A5 -ica odjednom! Što je sve novo?

Objavljeno: 07/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto: Audi

Photo: Newspress

Novi Audi A5 : Sportback, Coupé i Cabriolet – SVE verzije Audija A5 su dobile vizualno-tehnološko osvježenje!

Novi Audi A5

Bio je to nezavidan posao – obnoviti baš cijelu gamu A5 -ica odjednom! Što je sve novo? Popis je poduži, ali uz dizajn, MHEV pogon i potpuno novi MMI dodirni zaslon bitno je napomenuti da odsada možete naručiti  Sportback i Coupé kao S TDI modele  sa 700 Nm okretnog momenta – zahvaljujući 48V električnom sustavu i EPC-u.Novi Audi A5 : Tako slični, a tako različiti?

Dizajnerski gledano, slijedi se smjer koji je Audi zadao s novim A4, koji je ukratko – sjajan! Konačno su dobili tri proreza iznad Singleframe maske (ostavština najopakijeg Audija SVIH vremena – Sport quattra iz 1984.), agresivnije naglašene spojlere, povećane usisnike zraka u saćastom dizajnu a uz novooblikovani difuzor i stražnji kraj s trapezodinim ispušnim cijevima izgleda malo napumpano i opakije.

 

Novi Audi A5

Od 12 mogućih boja je znatno bitnije spomenuti novi MMI, dodirni zaslon (ujedno i kontrolni centar novog operativnog sustava) koji je znatno većih dimenzija i orijentiran prema vozaču, baziran na trećoj generaciji modularne platforme za informacije i zabavu MIB3 (nema veze s istoimenim blockbusterom).

Pruža iskustvo nalik pametnom telefonu, jer je dosadašnji kotačić zamijenjen 10,1-inčnim dodirnim zaslonom sa zvučnim feedbackom.

 

 

Potpuno digitalni Audi virtual cockpit plus je još jedna od serijskih novosti, s 12,3 inčnim zaslonom u ful HD-u. 

 

Obnovljena A5 ergela dolazi u EU s motorima obje benzinske orijentacije ( TFSI i TDI )i snagama od 163 KS do 347 KS, od kojih će četiri biti opremljene mild hybrid system (MHEV).

Koji je onda Vaš pick na A5 draftu?

Pogledaj galeriju

Novi Audi A5

Povratak na vrhpointer
Zatvori X