Pretraži
Nova Tesla Model S imat će domet od 650 km, punit će se dvostruko brže te imati 3 motora

Nova Tesla Model S imat će domet od 650 km, punit će se dvostruko brže te imati 3 motora

Objavljeno: 09/06/2019 / Autor: Mihael / Foto: Emre Husmen

Dolaze nam glasine od neimenovanog izora iz vrha Tesle – na redu je nova verzija Tesle Model S koji bi trebao doći sa mnogim unapređenjima u ključnim područjima za električni automobil. To pored intezivnog redizajna vanjštine automobila, podrazumijeva i bolje baterije, drugačiji sklop elektromotora te povećan domet automobila s jednim punjenjem.

Prema neimenovanom izvoru, radi se o značajnim unapređenjima Tesle Model S u odnosu na postojeći model automobila. Automobil bi mogao izaći na tržište već kroz sljedećih nekoliko mjeseci, najvjerojatnije do kraja 2019. godine. Poboljšanja na području baterija podrazumijevaju njihovu bolju učinkovitost.

Nove baterije bi trebale biti oko 160 kilograma lakše u odnosu na slične takve u trenutnom Modelu S. Radi se o baterijama kapaciteta 100 kWh a koje će osim manje mase u odnosu na baterije istog kapaciteta u aktualnoj verziji Modela S imati veću učinkovitost. To znači veći domet i brže punjenje.Navodno bi ove baterije trebale biti kompatibilne sa novom nadolazećom verzijom Teslinih Superchargera V3 koji će moći puniti baterije snagom od 250 kW. Komplet novih baterija bi trebao biti opremljen novim sustavom hlađenja koji se trenutno testira u američkim pustinjskim saveznim državama, Nevadi i Arizoni. Baterije bi trebale sada pogoniti tri elektromotora.

Pored ovih tehnikalija, svježe su nastale i novi 3D modeli kojima se nagađa kako bi novi Model S mogao izgledati. Autor je Emre Husmen, isti čovjek koji nam je nedavno predstavio svoju viziju najavljenog Teslinog pickupa nadmoćnih karakteristika. Pokažu li se svi ovi navodi točnima, moguće je da gledamo u Teslin izlazni put iz financijski nezahvalne situacije jer prodaja skupljeg Modela S uz koji bi vrlo vjerojatno trebao doći i osvježeni Model X, znatno će popraviti Teslinu profitabilnost.


Pogledaj galeriju


novi Tesla Model S

Povratak na vrhpointer
Zatvori X