Pretraži
Nostalgija na najjače. Honda u Las Vegasu izlaže Super Street Hondu Civic Si iz 1999.

Nostalgija na najjače. Honda u Las Vegasu izlaže Super Street Hondu Civic Si iz 1999.

Objavljeno: 01/11/2019 / Autor: Petar Bondek / ©2019 American Honda Motor Co., Inc

Super Street Honda Civic Si : Honda će na SEMA 2019 izložiti vrlo zanimljivi Civic Si iz davne prošlosti!

SEMA je raj za tunere, dok obožavatelji moraju sliniti nad slikama i clipovima s YouTubea, jer im je ulaz VERBOTEN. Okrutno, ali što ćeš…u takvom svijetu živimo.

Honda je za 60 obljetnicu američkih aktivnosti u Las Vegas poslala samo najbolje primjerke, a poneke je i izvadila iz svoje privatne kolekcije – baš poput ove “much too much” Honde Civic Si. Sam automobil je 1999. godište, a korišten je za “2000 Honda Civic Si Challenge” kojeg je organizirala sama Honda.Naime, četiri časopisa ( Car and Driver, Sport Compact Car, Super Street i Popular Mechanics) su se međusobno natjecala koji će uz budžet od  10.000 dolara napraviti najbolji tuning, bez ikakvih ograničenja – osim onog financijskog!

 

Super Street Honda Civic Si : Brza i Žestoka prije “Brzih i Žestokih”!

Pobjednik je na kraju bio Super Street s ovim crvenim Civicom Si – godinu dana prije premijere “Brzih i Žestokih”. Za spomenuti budžet su uspjeli nabaciti flame vinile, fine felgice, bolje kočnice, čitavo čudo tuning caka na motoru/elektronici te interijeru. Novi ECU, turbo, kompletni ispušni sustav, intercooler i filter zraka su podigli snagu na cca 300 KS, uz sjajan styling.

Eto kako pametno potrošiti 10.000 dolara na tuning – uz jednu bitnu činjenicu – kompletan tuning je reverzibilan! Eto, bilo je važno pokazati tunerski potencijal desete generacije Civica, a još važnije je ispalo da je sve obavljeno za cifru daleko manju od očekivane. Boca s nitrom fino zavaljena između bitnice zvučnjaka se sjajno uklopila u cijelu priču, kao i  MOMO Corse sjedala i volan.

 

Svijet tuninga se uvelike promijenio od tog vremena, no klasik ostaje klasik – pa makar bio i kičast na prvi pogled!

 

 

Pogledaj galeriju

Super Street Honda Civic Si

Povratak na vrhpointer
Zatvori X