Pretraži
Njemica htjela kupiti Audi za 15,000 krivotvorenih Eura. Odvezla se u policijskom VW-u.

Njemica htjela kupiti Audi za 15,000 krivotvorenih Eura. Odvezla se u policijskom VW-u.

Objavljeno: 14/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Audi / Pirmasens Polizei

Postoji više načina kako možete financirati kupnju svojeg sljedećeg automobila. Neki od tih su gotovinski nenamjenski kredit banke, financijski leasing autokuće, da vam automobil kupe starci ili pak da si potrebnu sumu novaca isprintate sami kod kuće. Možda ćete misliti da se šalimo, ali prema nekima i potonje se čini kao opcija vrijedna razmatranja.

Teško nam je procijeniti koliko razmatranja je „uložila“ Njemica koja je odlučila kupiti novi automobil, točnije rabljeni Audi A3 iz 2013. godine. Po dolasku u salon automobila u njemačkom gradu Kaiserslauternu, neimenovana Njemica je iz ponude automobila odabrala konkretnog Audijevog kompakta iz 2013. godine.

Sve je izgledalo kao uobičajen kupoprodajni proces u kojem se kupac raspituje oko automobila, njegove opreme i općeg stanja. Mlada 20-godišnja Njemica se odlučila i za probnu vožnju u svome nesuđenome Audiju A3. Nakon uspješne i po svemu sudeći zadovoljavajuće probne vožnje, došetala se do šaltera za kojim je radio zaposlenik salona i počela pregovarati o kupnji automobila.


Audi za 15,000 lažnih Eura

Audi za 15,000 lažnih Eura

Audi za 15,000 lažnih Eura


Nakon ponuđenih opcija, mlada žena se odlučila za gotovinsku kupnju pa je u danom trenutku izvadila snop novčanica u apoenima od 100 Eura. Problem je bio u tome što bi i malo dijete vidjelo da se radi o krivotvorenim novčanicama koje su po kasnijim nalazima policije bile isprintane običnom kućnom inkjet printeru.

Vidjevši krivotvorene novčanice, zaposlenik salona automobila se našalio pitajući ju je li došla igrati Monopoly, u kojem trenutku je naivna prevarantica pokušala napustiti salon, međutim prodavač ju je zadržao do dolaska policije koju je netom prije toga obavijestio o cijeloj situaciji i pozvao na mjesto događaja.

Pretresom stana mlade žene, policija je pronašla sporni printer u kojem je još bilo novčanica te poveću sumu krivotvorenih novčanica u iznosu od 13,000 Eura. U Njemačkoj je krivotvorenje novaca kazneno djelo, kažnjivo sa zatvorskom kaznom od minimalno tri mjeseca ukoliko osoba djeluje samostalno a kazna može narasti i do 2 godine zatvora ukoliko se radi o organiziranom kriminalu.


Pogledaj galeriju


Audi za 15,000 lažnih Eura

Povratak na vrhpointer
Zatvori X