Pretraži
Njemačke banke sugeriraju investicije u klasične automobile ; zaboravite stupove osiguranja i umjetnine – kupujte stare BMW-e, Mercedese i Porschee

Njemačke banke sugeriraju investicije u klasične automobile ; zaboravite stupove osiguranja i umjetnine – kupujte stare BMW-e, Mercedese i Porschee

Objavljeno: 16/07/2018 / Autor: Vozim HR /

Bloomberg je objavio da je klasični  Porsche 911 u zadnjih 13 godina nadmašio originalnu vrijednost za 683% posto u posljednjih 13 godina!

Zaoravite obveznice, dionice, puničin set za kavu iz Austro-Ugarske i upitnog Klimta koji prašnjav visi u dnevnom boravku – kupujte njemačke auto – klasike! Da, Bloomberg je objavio da npr. klasični Porsche 911 vrijedi 683% više od originalne vrijednosti u posljednjih 13 godina. Da, tržište kolekcionarskih automobila je u naletu posljednjih godina, a infarktni podatak iz statistike njemačkih banaka kaže da je lokalni OTX indeks klasičnih automobila (koji vrednuje 20-ak najskupljih automobila) porastao 400% od 2005. do 2018. g.
OTX indeks klasičnih automobila koji uglavnom prati Audi, BMW, Daimler i Porsche je zabilježio rast od 204 % u usporedbi s DAX indeksom dionica u istom vremenu. No, banke ne savjetuju da se svi njihovi klijenti  prebace u masovni lov na klasične automobile, nego da se usmjere na pravi automobil u pravo vrijeme. Po izvještaju, eksperti vjeruju da bi automobil s najviše potencijala trebao imati vrijednost od 116.000 dolara, jer izgleda da su klasični automobili dosegnuli svoj plafon – prosječna cijena na Amelia Island Concours d’Elegance je pala sa 420.551 dolara na 332.345 dolara.

Stoga, pamet u glavu i pažljivo centrirajte buduće klasike – Vaši unuci će Vam biti zahvalni!


Pogledaj galeriju


 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X