Pretraži
Nissan napokon predstavio GT-R50 by Italdesign od gotovo milijun Eura

Nissan napokon predstavio GT-R50 by Italdesign od gotovo milijun Eura

Objavljeno: 21/05/2020 / Autor: Mihael / Foto: Nissan

Nissan GT-R50 by Italdesign – Nissan GT-R50 je ultimativna Godzilla direktno iz Japana. Ne samo to, ovaj automobil osim opojne zelene boje nudi i fenomenalne performanse. Nije da možemo reći da su specifikacije regularnog Nissana GTR bilo što manje od spektakularnog, ali ovaj jubilarni model je otišao još korak dalje.

Poput osnovnog GTR-a i GT-R50 pokreće 3.8-litreni V6 sa dva turbopunjača. Samo što u ovoj jubilarnoj izvedbi iz V6-ice je izvučeno još više snage. Za to se pobrinuo provjereni Nissanov „kućni“ tuner NISMO. Posao se naoko čini rutinskim jer na svijetu postoje nebrojene tunirane verzija GTR-a koje raspolažu i daleko većom snagom.

U ovom slučaju je trik pogoditi optimalnu razinu snage koja neće kompromitirati uporabljivost automobila niti njegovu pouzdanost. NISMO je posegnuo za provjernom recepturom, par novih i većih turbina, veći hladnjaci stlačenog zraka, nove brizgaljke goriva, pojačani klipovi i novi ispušni sustav, Rezultat toga je 720 KS uz 780 Nm okretnog momenta.


Nissan GT-R50 by Italdesign

Nissan GT-R50 by Italdesign

Nissan GT-R50 by Italdesign


 

Nissan GT-R50 by Italdesign

Brojke koje generira ova posebna Godzilla su impresivne, ali kakav bi to bio automobil iz radionice Italdesigna kada bi mu mehanika bila dominantno svojstvo. Da bi se isticao naspram standardnog Nissana GTR, ovdje je Italdesign posegnuo za intenzivnim kozmetičkim preradama na vanjštini automobila.

Među tim preradama možemo istaknuti spušteniju liniju krova, promijenjenu prednju masku, svježa LEd svjetla, novi spojler i redizajnirani difuzor. Svu tu dramu na četiri kotača Nissan i Italdesign su predstavili na prikladan način s obzirom da je ovogodišnja Ženeva propala zbog svima nam poznatih razloga. Mjesto predstavljanja je staza u Italiji naznava po legendarnom Taziu Novulariju.

Nissan GT-R50 by Italdesign bit će proizveden u samo 50 primjeraka s time da će prvi primjerci biti isporučeni kupcima u drugom dijelu ove godine. Cijena je skromnih 990,000 Eura što je otprilike pet puta više nego li košta serijski GTR.


Pogledaj galeriju

Nissan GT-R50 by Italdesign

Povratak na vrhpointer
Zatvori X