Pretraži
Nijemac online kupovao Teslu Model 3 pa slučajno naručio čak 27 komada

Nijemac online kupovao Teslu Model 3 pa slučajno naručio čak 27 komada

Objavljeno: 28/06/2020 / Autor: Tin /

Kupovao Teslu Model 3 pa slučajno naručio čak 27 komada – Danas se gotovo sve može kupiti online – od osnovnih prehrambenih i higijenskih namirnica do automobila i nekretnina. Iako skoro nikome nije problem potrošiti 100-200 kuna na internetu, mnogi su još uvijek skeptični oko plaćanja većih iznosa. Greške i bugovi nerijetko se događaju, a jedna takva zanimljiva priča nedavno se dogodila i u Njemačkoj.

Naime, jedan korisnik je na Redditu napisao kako je s ocem pokušao napraviti online narudžbu za novi Tesla Model 3. Prilikom stvaranja narudžbe došlo je do nekakve greške na internetskoj stranici, pa su navedeni korisnik i njegov otac slučajno naručili gotovo 27 primjeraka Modela 3.

Kupovao Teslu Model 3 pa slučajno naručio čak 27 komada

Priča kako je sve započelo kada je njihov Ford Kuga bio pred izmakom snage te je obitelj odlučila da treba kupiti novi automobil. Njemačka vlada je u međuvremenu povećala poticaje za kupovinu električnih automobila pa su otac i on zaključili da je savršen trenutak za kupovinu dugo željenog Tesle.


Tesla razgovara s ljudima


Tako su jedno poslijepodne sjeli za računalo i krenuli stvarati narudžbu za njihov budući automobil. Odabrali su mnoštvo opreme, uključujući i poznati Autopilot, ali kad su pritisnuli potvrdu narudžbe – dogodila se greška. Jedino što je pisalo na internetskoj stranici jest da se narudžba ne može ostvariti zbog problema s plaćanjem.

S vremenom su primijetili da je riječ o greški od stranice te da nisu jedini koji imaju takav problem, ali za razliku od ostalih, oni su nastavili naručivati isponova sve dok im narudžba nije prošla. Konačno, tik prije ponoći je narudžba prošla i internetska stranica je potvrdila narudžbu, ali tek s potvrdom na e-mailu su shvatili kakvu grešku su učinili.Naime, na e-mail je stigao račun od gotovo 1,4 milijuna eura (oko 10,5 milijuna kuna) te je tamo pisalo da je naručeno čak 27 automobila. Osim toga, s računa je naplaćena rezervacija za svaki od tih automobila u vrijednosti od 2700 eura.

Otac i sin ostali su šokirani nakon tog događaja, ali na sreću je ekipa u online podršci Tesle bila razumna te sve poništila i ispravila njihove greške. Pouka priče je da treba biti strpljiv te da ako se već naručuje tako nešto skupo, svakako je poželjno prije kontaktirati korisničku podršku.


Pogledaj galeriju


Kupovao Teslu Model 3 pa slučajno naručio čak 27 komada

Povratak na vrhpointer
Zatvori X