Pretraži
Suludo, ali legalno. Naime, jedan Nijemac s viškom novaca i pomanjkanjem vozačkih sposobnosti je kupio dva Smarta samo da mu “čuvaju” parkirno mjesto blizu kuće

Suludo, ali legalno. Naime, jedan Nijemac s viškom novaca i pomanjkanjem vozačkih sposobnosti je kupio dva Smarta samo da mu “čuvaju” parkirno mjesto blizu kuće

Objavljeno: 01/02/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Screenshot

Jedan Nijemac iz Düsseldorfa, točnije iz dobrostojeće četvrti Oberkassel, odlučio se za vjerojatno najskuplje moguće rješenje problema parkiranja. Naime, kupio je dva automobila samo kako se drugi ne bi mogli parkirati uz njegov prilaz u garažu jer ih je on parkirao sa svake strane prilaza.


parkirani Smart automobili


Ono što je još zanimljivije jest to što se čini da čak nije problem bio u tome da su drugi automobili blokirali prilaz, što bi, uostalom, bilo ilegalno, nego to što je vlasnik male zgrade s garažom, prema riječima ostalih stanara, imao osjećaj da čak i uz uredno parkirane automobile, nema dovoljno prostora da udobno napusti prilaz u svojem SUV-u.

Stoga, umjesto da kupi manje vozilo ili stekne više prakse izlazeći iz kuće, on je odlučio kupiti dva jako kratka automobila i njih iskoristiti za zauzimanje slobodnih mjesta čime je njemu, očito, ostalo dovoljno prostora za manevriranje svojim vozilom.

Dakle, Smartovi su preuzeli ulogu čuvara tijekom tri godine i to u potpunosti legalno. Naime, prema ondašnjoj prometnoj policiji, automobili smiju ostati ondje parkirani sve dok, u slučaju potrebe, mogu biti odvezeni s te lokacije.


Pogledaj galeriju

Susjedi tvrde da su ih samo jednom vidjeli kako napuštaju svoja mjesta, i to oba istovremeno, a pretpostavljamo da su otišli na obnovu registracije. Tko ima – vozi, a tko ima još više – parkira tako da drugi ne mogu!

 


Povratak na vrhpointer
Zatvori X