Pretraži
Nije M3 ali izgleda odlično – novi BMW serije 3 dobio M Performance paket

Nije M3 ali izgleda odlično – novi BMW serije 3 dobio M Performance paket

Objavljeno: 06/10/2018 / Autor: Mihael / Foto: BMW

BMW serije 3 predstavljen na ovogodišnjem pariškom autosalonu s pravom je oduševio javnost. Ipak uvijek postoje oni zahtjevniji, koji žele malo više od najmanje bavarske limuzinske serije. Njima su oči uprte u žarko očekivani punokrvni M3 model nove generacije.

Da ne bismo previše patili u iščekivanju M3-ice, BMW se pobrinuo predstavivši M Performance paket opreme za novu seriju 3. Strpljenja svejedno treba imati jer nova serija 3 neće doći na tržište sve do ožujka 2019. godine, što znači još pet dugih mjeseci.

M Performance paket za nadolazeću seriju 3 razvio je u potpunosti BMW-ov M sport odjel. Ipak, tu se radi o pretežito kozmetičkim dodatcima za popularnu tricu. Prednji branik je dodatno naglašen u kombinaciji sa stražnjim difuzorom koji tricu čini sportskijom i spremnijom za napad na zavoje. Bočni pragovi su također naglašeniji a cijeli paket je zaokružen naplatcima veličine 18 do 20 inča te crvenim kočionim kliještima.


BMW serije 3 M Performance

BMW serije 3 M Performance

BMW serije 3 M Performance


Većina testiranja za novu generaciju BMW-a 3 oznake G20 napravljena je na legendarnom Nordschleifeu što mu osigurava izvrsne dinamičke i vozne osobine, tradicionalno karakteristične za okretnu seriju 3.

Da ne bismo pomislili kako je nova serija 3 kompaktan auto, možemo ju slobodno staviti u perspektivu i usporediti s aktualnom generacijom trice, oznake F30. Ukratko, „mali“ BMW je prerastao sam sebe u svim dimnezijama, osobito u duljinu i širinu. Čak je i veću seriju 5 stare generacije E39 s početka ovog stoljeća premašio po veličini.

Najsnažnija izvedba obične G20 generacije nosit će oznaku M340i xDrive te će imati 380 KS. Za one malo skromnijih zahtjeva tu će biti početni benzinac sa 1.5-litrenim 3-cilindarskim motorom od 150 KS. Omiljena dizelska izvedba, 320d imat će ravno 200 KS.

Šećer na kraju predstavljat će buduća M3-ica sa 6-cilindarskim turbobenzincem zapremine 3 litre, već poznatim iz modela X3 M, snage impresivnih 475 KS.


Pogledaj galeriju


BMW serije 3 M Performance

Povratak na vrhpointer
Zatvori X