Pretraži
Neustrašivi VW nastavlja sa proizvodnjom ID3 unatoč koronavirusu i softverskim problemima

Neustrašivi VW nastavlja sa proizvodnjom ID3 unatoč koronavirusu i softverskim problemima

Objavljeno: 25/04/2020 / Autor: Mihael / Foto: Volkswagen

VW pokreće proizvodnju- Nakon mjesec dana prekida, počevši od 20. ožujka, Volkswagenov ID3 će se ponovno početi proizvoditi u svojoj tvornici u Zwickau u Njemačkoj. Usprkos općem gašenju svega što nije neophodno za život i izolaciji izazvanoj koronavirusom, Volksagen nastavlja električnu ofenzivu pod ID imenom a sve u želji da ispoštuje rokove i očekivanja javnosti čije su oči uprte u Wolfsburg.

Prema izjavama iz vrha Volkswagena, lansiranje ID3 na tržište ovoga ljeta je i dalje dio aktualnog plana. Volkwagen osjeća posebnu odgovornost prema svojim najvjernijim kupcima koji su prednaručili ID3. VW planria njih čak 30,000 lansirati na tržište i dostaviti kupcima praktički istovremeno. U tom konteksu, valja istaknuti da se ovdje radi o tzv. „first edition“ modelima koji su išli kroz prednarudžbe.

Izuzev poteškoća izazvanih koronavirusom, za VW ID3 se osobito težak pokazao softver bez kojeg to vozilo praktički ne može funkcionirati. Iz Volkswagena nam dolaze vijesti da će u trenutku proizvodnje svaki pojedini ID3 dobiti najnoviji softverski paket koji postoji, da bi se potom taj isti nadogradio na najvoiju verziju netom prije isporuke vozila kupcu.


VW pokreće proizvodnju

VW pokreće proizvodnju

VW pokreće proizvodnju


 

VW pokreće proizvodnju

Nakon isporuke vozila kupcima, automobili će nastaviti biti redovito ažurirani kako bi se otklonile sve eventualne poteškoće. Tvornica u Zwickau predviđena je da proizvodi šest modela automobila temeljenih na MEB platformi i to 330,000 na godišnjoj razini. Prije zatvaranja izazvanog epidemijom, tvornica u Zwickau je proizvodila 100 ID3 automobila dnevno, a uskoro bi im se trebao pridružiti i električni ID4 crossover.

U istoj tvornici moći će se pronaći proizvodna verzija Seata el-borna te Auija Q5 e-tron. Sve se naravno radi o vozilima temeljenima na MEB platformi.


Pogledaj galeriju


VW pokreće proizvodnju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X