Pretraži
Nema struje i nema automatika. Dakle, Vantage AMR nudi 510 KS, 625 Nm, V8, dva turba i tri pedale? Prodano!

Nema struje i nema automatika. Dakle, Vantage AMR nudi 510 KS, 625 Nm, V8, dva turba i tri pedale? Prodano!

Objavljeno: 02/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Schaltmachine!

U eri opće elektrifikacije i automatizacije ovakve vijesti treba ponoviti najmanje dvaput!

Da, osim što je AMR izvedba 95 kg lakša od obične, dolazi u samo 200 primjeraka, od kojih će 59 biti u ‘Vantage 59’ izvedbi, jubilarnoj proslavi pobjede u Le Mansu s DBR1. Nije da će ostali AMR-ovi biti u bilo kakvom deficitu, razlike su samo vizualne…Biturbo V8 obujma četiri litre nudi idealnih 510 KS i 625 nM okretnog momenta, dovoljan iznos za višestruko gubljenje vozačke dozvole i doživotnu opskrbu endorfinom.

 

Z Gertiba buraz!

To što je mjenjač ručni ne znači da je arhaičan – razvio ga je Graziano (ajmo, jedan spontani pljesak!), ima čak sedam brzina – od kojih se prva nalazi dolje!

Da, možete je zvati “Z-getriba” ili “dog-leg” – meni je svejedno, bitno da je napravljena u tom idealnom rasporedu za propisnu upotrebu na stazi, tako da se brzine od druge do sedme nalaze u dvostrukom slovu H. Još bolje, (za puriste je to uvreda, no za sve ostale blagoslov) tu je i AMSHIFT, inteligentni međugas za savršene “blipove” pri promjenama u nižu brzinu, ali i za promjene u višu brzinu bez puštanja gasa! Testiranje AMR-a  je vršeno na Silverstoneu, gdje se mjenjač stvarno krvavo naradio u svakom krugu!

Da, dečki iz Astonovog Racing odjela su mislili na sve! Micanje automatskog mjenjača nije samo poboljšalo pravi old school ugođaj nego i stanje na vagi – uz korištenje karbonsko – keramičkih kočnica ovaj AMR je od serijskog Vantagea lakši za znatnih 95 kg – cijelog…MENE!

Tako Skyhook tehnologija ovjesa ima doslovno lakši posao uz izbor između  Sport, Sport + i Track modova. 141 AMR od 200 će imati Sabiro Blue, Onyx Black, China Grey ili White Stone boju, a ostalih 59 će morati nositi tradicionalnu Stirling Green & Lime livreju koja je postala sudbonosna 1959. g. Cijena? FYI, u Njemačkoj će Preis iznositi 209.995 €. Ovih zadnjih 5 mi je već u džepu… Mala cijena za TAJ zvuk i TU getribu!

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X