Pretraži
Nastavak priče: Izgubljeni Ferrari F40 sina Sadama Husseina već pronađen

Nastavak priče: Izgubljeni Ferrari F40 sina Sadama Husseina već pronađen

Objavljeno: 03/05/2020 / Autor: Tin / Foto: YouTube

Izgubljeni Ferrari F40 sina Sadama Husseina već pronađen – Poznati YouTuber Ratarossa nedavno je stvorio nemoguću misiju pronalaska Ferrarija F40 Udaya Husseina, koji je posljednji put viđen 2012. godine na ulicama Iraka. Snimio je videouradak kojime je zatražio pomoć cijeloga svijeta, odnosno bilo koga tko ima nekakvu informaciju o nestalome automobilu.

Legendarni Ferrari već je tada napušteno stajao na ulici, te bio u iznimno lošem stanju. Crvena boja je cijela izblijedila, bio je pun prašine i pijeska, a s njega su nedostajali i brojni dijelovi poput turbopunjača, rezervoara i originalnog volana.


Lov na napušteni Ferrari F40 od sina Sadama Husseina

Lov na napušteni Ferrari F40 od sina Sadama Husseina

Lov na napušteni Ferrari F40 od sina Sadama Husseina


Ratarossina dirljiva priča aktivirala je doslovno cijeli svijet. Brojni pratitelji uključili su se u potragu, različiti influenceri podijelili su njegove namjere te čak nudili i nagrade za one koji imaju dobre informacije za pronalazak, a i velik broj svjetskih medija je također prenio priču.

Izgubljeni Ferrari F40 sina Sadama Husseina već pronađen

Tako je već nakon tjedan dana Ratarossa uspio riješiti nemoguću misiju – saznao je gdje se skriva automobil, ali priča ima pomalo nesretan kraj. Naime, od najveće pomoći zapravo je bio Big Chris iz poznate američke radione Gas Monkey Garage.

Vlasnik te radione, Richard Rawlings, poslao je Big Chrisa tijekom 2016. godine u potragu za istim Ferrarijem F40. Nakon dugog istraživanja, Chris je konačno pronašao automobil u Erbilu, koji je glavni grad iračkog Kurdistana.Kao što je bilo i očekivano, Chris je F40 zatekao u još lošijem stanju. Automobil je bio još više pokriven pijeskom, a brojni dijelovi su ili uništeni ili su nedostajali. Gas Monkey Garage htio je kupiti F40 čak i u takvom stanju, ali zbog prezahtjevnih logističkih stavki, auto nikad nije kupljen.

Ratarossa je sada zatekao automobil u vrlo sličnom stanju, ali čini se da je ipak posljednjih nekoliko godina on smješten u garažu. No trenutni vlasnik automobila traži više od 1,1 milijun dolara za F40 pa je Ratarossa jednostavno morao odustati. Čini se da je takva cijena sa svim logističkim troškovima i popravcima ipak prevelik zalogaj za njega.Izgubljeni Ferrari F40 sina Sadama Husseina već pronađen

Povratak na vrhpointer
Zatvori X