Pretraži
Nastavak 107-godišnje tradicije; Škode Scala i Kamiq u Frankfurtu dobivaju Monte Carlo inačice !

Nastavak 107-godišnje tradicije; Škode Scala i Kamiq u Frankfurtu dobivaju Monte Carlo inačice !

Objavljeno: 01/08/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: ŠKODA Storyboard

Škoda i rally Monte Carlo su nerazdvojni- i to već 107 godina!

Da, Škoda se natjecala na Monte Carlo rallyju već druge godine održavanja ovog legendarnog natjecanja!

Davne 1936. Roadster Škoda Popular s dotad nepoznatom posadom Zdeněk Pohl / Jaroslav Hausman je zauzela šokantno drugo mjesto u svojoj kategoriji (do 1.500 ccm), a time je započela i Škodina priča s lansiranjem limitiranih Monte Carlo edicija. Škoda je izbacila 70 Populara s Monte Carlo specifikacijama -Sport Monte Carlo, u roadster, cabriolet i coupé izvedbama.

Uvijek u samom vrhu

Četiri cilindra, obujam od 1,4 l i devet konja viška u odnosu na velikoserijski Rapid (23 kW/31 KS). Najluksuzniji su bili naravno – Roadsteri, najlakši i najekskluzivniji – koji su uvelike ličili na BMW-e 328 Roadstere iz istog razdoblja, s mnoštvom vrlo iznenađujućih detalja – npr. smještaj stražnje tablice…

Priča je obnovljena 2011., sa Škodom Fabiom, 75 godina kasnije, a uz Fabiu su elitnu oznaku dobili i Citigo, Rapid, Rapid Spaceback i Yeti. Slijedeća dva modela na popisu će biti Scala i Kamiq, a njih ćete u kneževinskoj izvedbi moći pogledati na frankfurtskom salonu.

Fabia s Monte Carlo trimom će imati mnoštvo zatamnjenih detalja, fine felgice, jaki paket opreme i sve vizualne gadgete s kojima bi izgledali kao doma na Col de Turiniju ili Sisteronu.

Bilo bi naravno znatno atraktivnije da s napravi hommage Schwarzove WRC Octavije RS ili 130 RS-a (pobjednik klase 1977.), no i ovo je dovoljno cool…

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X