Pretraži
Naplata štete na automobilu u autopraonici – tko je odgovoran za izgrebanu karoseriju?

Naplata štete na automobilu u autopraonici – tko je odgovoran za izgrebanu karoseriju?

Objavljeno: 01/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: pexels.com

Naplata štete na automobilu u autopraonici : Po dolasku u autopraonicu obično očekujemo da nam automobil vani izađe blistav, čist čak i pomalo oporavljen od svakodnevne gužve, prometnog naguravanja i tijesnih parkirnih mjesta. Bajka vrlo brže može postati mali horor ako ne to, onda barem dobra triler drama.

Oštećenja na laku najčešća su negativna posljedica odlaska u autopraonicu. Treba uzeti u obzir da kroz autopraonice prođe na tisuće automobila i ostalih vozila različite urednosti i čistoće pa postoji realna mogućnost da u četkama i krpama korištenima u autopraonici ostanu kamenčići, ostaci zemlje ili pak samo naslage kamneca. Sve to može bez puno problema oštetiti lak na automobilu.

Navodeći to kao stvarnu mogućnost ne pokušavamo opravdati situacije u kojima i autopraonice izađete sa oštećenim automobilom. Samo želimo skrenuti pozornost na opasnosti koje se mogu skrivati u korištenoj opremi. Ponekad i ako sami ručno perete svoj automobil, može vam se dogoditi da u spužvi ili krpi ukoliko ste neoprezni ostane nešto što može uzorkovati štetu na laku automobila.


šteta u autopraonici

šteta u autopraonici

šteta u autopraonici


Naplata štete na automobilu u autopraonici

 

Najbolji savjet koji vam možemo dati da napravite nakon što vam vrate automobil iz autopraonice jest da ga dobro i temeljito pregledate. Obratite pozornost na cijelu karoseriju automobila a posebno osjetljivi mogu biti plastični dijelovi kaorserije poput branika, retrovizora, krovnih nosača i tome slično. Imate li istaknutu antenu na automobilu, svakako pogledajte i je li s njom sve u redu. Procedura je u svakom slučaju standardna, kao kod nastanka bilo kkave štete na automobilu.Ukoliko primjetite bilo kakva oštećenja za koja znate da su nastala nakon posljednjeg pranja, fotografirajte to i prijavite viđeno djelatniku autopraonice. Ukoliko situacija ode krivim putem i završite na sudu, znajte da je ključan vještački nalaz prema kojem sud vrlo vjerojatno dalje postupa i odlučuje. Treba uzeti u obzir da sudski vještaci nisu poput one ekipe iz kriminalističkih filmova koji mogu u jedno popodne rekonstruirati događaj od prije pet godina.

Bude li vještački nalaz proturječan i nedorečn, znajte da nećete tako lako dokazati krivnju autopraonice. Naravno uvijek dobro dođu ranije spomenute fotografije. Što se tiče samog osoblja autopraonice, oni bi trebali svaki uatomobil prije preuzimanja pregledati a uoče li neka oštečenja, trebaju ih istaknuti vozaču kako kasnije ne bi iblo nesporazuma. Da se razumijemo, ima svakakve ekipe koja će pokušati podvaliti autopraonici staro oštećenje pod novo samo kako bi se naplatili.


Pogledaj galeriju


šteta u autopraonici Naplata štete na automobilu u autopraonici

Povratak na vrhpointer
Zatvori X