Pretraži
Najsigurniji automobili – Novi VW Golf, Ford Puma i Nissan Juke briljirali na Euro NCAP crash -testovima!

Najsigurniji automobili – Novi VW Golf, Ford Puma i Nissan Juke briljirali na Euro NCAP crash -testovima!

Objavljeno: 19/12/2019 / Autor: Petar Bondek / Posljednji test u ovoj godini su Golf i Juke položili s peticom! © 2019 Euro NCAP

Najsigurniji automobili : Postoji jedna vrlo bitna stavka u reklamama za automobile koja se obavezno naglašava – Euro NCAP zvjezdice. Te su znatno bitnije od onih Michelinovih ili onih na apartmanima uz more – jer govore o mogućnosti spašavanja i Vašeg i tuđeg života…i izbjegavanju sličnih situacija.


Juke je u testu bočnog udara prošao jednako dobro kao i  Golf, samo bez misterioznog otvaranja vrata što je bio slučaj kod VW-a! © 2019 Euro NCAP


Golf, Puma i Juke su sjajno prošli na Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) testiranjima, s izvrsnim ocjenama pri zaštiti putnika, djece, ugroženih sudionika u prometu i nezaobilaznim sustavima asistencije.

  

Uz frontalne i bočne udare pri brzini između 32 i 64 km/h testirani su i sustavi detekcije (AEB) s automatskim kočenjem- pri napuštanju vozne trake, te detekciji pješaka i biciklista, te individualni testovi za nalet na noge i torzo pješaka, te rezultate testova udarca pješačke glave.


Ford Puma je sjajno odradila sve testove. Opaka neka mačka! © 2019 Euro NCAP


Ne znamo da li su pojedinačni NCAP-ovi manekeni odradili sve testove ovaj tjedan, ali stvarno su zaradili božićnice…Ukoliko će im se vrtjeti za božićnom večerom u NCAP-ovom spremištu za testne lutke, to zasigurno neće biti od loše graševine! VW Golf je oduševio velikim brojem serijskih sigurnosnih sustava (poput Lane Assista i Front Assista), a iako se V2X povezivost (vozilo s vozilom ili infrastrukturom) s naprednim sustavima upozorenja još ne nalazi u općoj ocjeni, veseli najava skorog uvrštenja u “obavezni program”.

 

Najsigurniji automobili

No, iako se radi o divu poput VW-a, kod novog Golfa se pojavio problem već viđen i kod crash-testa Sharana – otvaranje stražnjih vrata pri bočnom udarcu. U realnim uvjetima bi ona naravno bila automatski zaključana, no ipak je to mala flekica na sjajnom rezultatu VW-a.

 

Posljednji Euro NCAP test je donio vrhunske rezultate za Forda Pumu, MG ZS EV, MG HS, Nissana Jukea, VW Golfa i Audija Q8
Pogledaj galeriju

Najsigurniji automobili

Povratak na vrhpointer
Zatvori X