Pretraži
Najluksuzniji GT budućnosti ima slavljeničko ime; Bentley EXP 100 GT – i izgleda SJAJNO!

Najluksuzniji GT budućnosti ima slavljeničko ime; Bentley EXP 100 GT – i izgleda SJAJNO!

Objavljeno: 10/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

Bentley EXP 100 GT : Možda se ipak imamo nečemu veseliti u budućnosti!

Održiva luksuzni mobilnost, električna i autonomna je dio Bentleyeve vizije skore budućnosti. EXP 100 GT je inteligentan, ima pogon s nultom emisijom i autonomiju od 700 km. Dovoljno za najluksuznije putovanje kontinentom kojeg možete zamisliti!

Bentley EXP 100 GT

Kad je luksuz u pitanju, ništa nije previše ekstravagantno, od Talbot-Lago T150C SS Teardrop Coupea ( Figoni & Falaschi), Bugattija Type 57 SC Atlantic ili američkih heroja Caddyja 452-A V-16 i Duesenberga SSJ…

Bentleyeva vizija izgleda pomalo klasu luksuznije od svega što je danas u ponudi, što se i očekuje od koncepta koji slavi 100-godišnjicu tvrtke.

Bentley EXP 100 GT

Nudi mogućnost prebacivanja iz autonomnog u “običnu” humanoidnu vožnju, a sama proizvodnja bi zadovoljila i najopakije grlitelje drveća – sve je organsko i reciklirano – od Compass boje koja je dobivena reciklažom ljuski riže, drva obogaćenog 5.000 godina starim bakrom, 100%  organske presvlake koje izgledaju poput kože ali su zapravo nusprodukt proizvodnje vina, vuna, pamuk…ima toga podosta, i da, zvuči pomalo timburtonovski!

 

Batler nove ere

Tu je i batler nove ere – Bentley Personal Assistant, (za prijatelje Jeeves), koji se brine za sve Vaše potrebe dok ste zavaljeni u podesiva biometrijska sjedala/fotelje/ležajeve.

Bentley EXP 100 GT

Luksuz voli izdašne gabarite, a Stotka je čak 80 cm kraća od Bugattija Royalea (5,8 m) no zato širina plaši one krotke –  2,4 m! Širine ima posvuda – sama vrata su široka čak dva metra, pa možete ulaziti i komforno vodoravno posloženi – što je uvijek prednost nakon opakog partijanja i puzanja prema automobilu!

No, ekipa za koju je predviđen Bentley EXP 100 GT pijucka najbolji single malt iz kristalnih Waterfordica, oblači se u Saville Rowu i često koristi pojam “marvelous”, obično potpuno izvan konteksta. 

Bilo kako bilo, Bentley razmišlja unaprijed, što je vrlo bitno ukoliko planirate budućnost svjetliju od osvjetljene matrix LED maske…

Pogledaj galeriju

Bentley EXP 100 GT

Povratak na vrhpointer
Zatvori X