Pretraži
“Nafrljite” zvučnike. Ovako zvuči MotoGP motocikl kada ga nasviraš u tunelu

“Nafrljite” zvučnike. Ovako zvuči MotoGP motocikl kada ga nasviraš u tunelu

Objavljeno: 21/12/2018 / Autor: Petar Bondek / Miguel Oliveira „krstio“ novi tunel do Red Bull Ringa na tvorničkom RC16 MotoGP projektilu

Četiri najčešća pitanja koji si prosječni muškarac svaki dan postavlja su vjerojatno;

1. Tko je ubio JFK –a?

2. Da li su Ameri stvarno bili na Mjesecu?

3. Kako bi zvučao MotoGP motocikl da ga nasviraš u tunelu?


“Nitko ne očekuje Španjlolsku inkviziciju?” Pa, nitko nije očekivao ni portugalskog Moto Ronalda!


OK, trebao sam napomenuti „tri pitanja koje nemaju veze sa sexom, lovom, poslom i nogometom“, ali shvaćate koncept… Za F1 znamo kako zvuče u tunelu jer se utrke voze u Monaku od 1929., ali MotoGP? Koliko znam, što se modernih staza tiče (uključujući „road“ utrke) tuneli ne postoje.


“Guten Tag, Frau ZahlenBitte…KTM DjemdoCard OK?”


No, Red Bull i KTM su odlučili uveličati otvaranje novog tunela koji spaja Graz i Spielberg (a tu je stvarno bio potreban) poslavši svog novog kandidata za prijestolja u MotoGP klasi – Portugalca Miguela Oliveiru na (ne još njegovom) tvorničkom KTM-u RC16 .

MotoGP rookie je proletio 8,3 km dugim tunelom do Red Bull Ringa prije otvaranja za sve ostale korisnike uz pozitivne audio – impresije.


U ovoj sceni Miguel i proizvodi Igora Akrapoviča izbijaju vrata na izlazu u slučaju nužde


Tko zna, iako je vozač satelitske momčadi (KTM Tech3 ), tvornička provjerava kako se snalazi u zatorenim prostorima? Da, novi Gleinalm Tunnel još uvijek bruji nekoliko dana nakon što je Oliveira s 270 KS na raspolaganju nakratko propuhao Akrapoviče. Ovaj put nije imao problema sa zagrijavanjem karbonskih kočnica kao u Estorilu pa je krštenje tunela prošlo bez ikakvih incidenata.


Jedino nismo saznali kolika je tunelarina za trkaće motocikle. Kad se zovete Miguel Ângelo Falcão de Oliveira je očigledno besplatna! Stoga, odmah na frendovu izubijanu RS250 i pravac – Spielberg! Taj Red Bull stvarno daje ljudima zanimljive ideje, zar ne?Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X