Pretraži
N-Largo MCL720SS – Najbolji NOVITEC u povijesti?

N-Largo MCL720SS – Najbolji NOVITEC u povijesti?

Objavljeno: 13/01/2020 / Autor: Petar Bondek / NOVITEC NLARGO MCL720SS je sjajna alternativa skupljem McLarenu! Copyright: NOVITEC GmbH & Co. KG

McLaren je nakon F1 imao svojevrsnu krizu identiteta -MP4-12C je izgledao pomalo neuvjerljivo i previše ziheraški, a nakon tona kritika tvrtka s takvim pedigreom više nije napravila jedna krivi korak. No za one kojima McLareni i dalje nisu dovoljno ekstremni – tu je uvijek Novitec!


Strosek widebody, kovani Vosseni i ispušni sustav od Inconela!! Copyright: NOVITEC GmbH & Co. KG


U svibnju prošle godine McLaren je probio brojku od 20.000 prodanih automobila, uz znatni porast proizvodnje treću godinu zaredom. Još bolje, s dolaskom Andreasa Seidla iz Porschea krenulo im je i u F1 – McLaren je najbolja priča prošle sezone na putu spektakularnog povratka. No, spektakl tu ne prestaje – 720S Spider nudi neometani audio doživljaj 720 KS i 770 Nm, no za one kojima to nije dovoljno (a takvih uvijek ima) Novitec nudi znatno više!

 

N-Largo MCL720SS – Najbolji NOVITEC u povijesti?

Imam nekoliko razloga za tu izjavu, pa – trpite! Činjenica je da ovakva izvedba Spidera izgleda i više nego fantastično, no nije sve u izgledu – rijetko kad proizvođač/tuner baš sve posloži na najbolji mogući način. Odabir dizajna, materijala i boja je u ovom slučaju za svaku pohvalu – kombinacija proširene karoserije (šest cm sprijeda i čak 13 straga) i silne količine karbona oduševljava.

Ukoliko ste pratili njemačku tuning scenu 1980-ih onda Vam je ime Vittoria Stroseka zasigurno poznato – njemački kralj widebody karoserija je većinu vremena radio samostalno (uglavnom 928-ice i 911 -ce), ali je bio odgovoran za najluđe kreacije Willyja Königa-uključujući C62 i Competition Evolution! Pogodite što – odgovoran je i za ovog 720S Spidera!

 Poboljšati downforce na jednom McLarenu? I to je moguće Copyright: NOVITEC GmbH & Co. KG


Pretvorba navedenog McLarena u Spider verziju Senne fascinira – od sjajnog kopiranja aero-elemenata prednjeg kraja do ogromnog stražnjeg spojlera i difuzora iz predivnog karbonskog uzorka. Vizualni tuning? Ima i onog klasičnog – bitniji od krasnih Vossenovih felgi su 63 kW / 86 KS i čak 108 Nm, za total od  592 kW / 806 KS pri niskih 6.700 o/min. i sjajnih 878 Nm okretnog momenta. Primjećujete da su obje brojke iznad 800? Pogodite zašto? Naravno – zbog Senne! Baš kao i 11 km/h veći maksimum od navedenog Brazilca!


Ovdje morate paziti na obuću i odjeću – vanjski patent-zatvarači su strogo zabranjeni – previše je tu skupog karbona i alcantare! Copyright: NOVITEC GmbH & Co. KG


Ubrzanje do stotke iznosi samo 2,7 s dok do 200 sprinta za samo 7,5s – samo 0,5 s sporije od Bugattija Chirona …i 0,7 od Senne!

 

Karbon, alcantara, Inconel – od samog spomena prisutnih materijala mi rastu zazubice! N-Largo MCL720SS

Povratak na vrhpointer
Zatvori X